Inzerce (Inzerce)
Bydlení  |  19.10.2021 14:17:31REKLAMA

Ideální místo pro příjemně trávený čas na zahradě? Pod pergolou nebo v zimní zahradě!

Ceny nemovitostí vystoupaly k nebesům, spolu s regulací poskytování hypoték to zásadně ovlivňuje možnost pořízení nové nemovitosti. Je mnohem finančně náročnější přesouvat se za komfortnějším a větším bydlením, než účelně zlepšovat stávající dům a zahradu. Přestavbou či rekonstrukcí určitě lze zlepšit hodnotu i možnosti užívání současného domu, ale to je investičně také zátěž, a navíc – na dlouhou dobu se významně sníží pohoda v užívání domova. Ale člověk může mít i jiné než čistě finanční důvody, proč se nechce vzdát stávajícího bydlení anebo nechce razantně měnit jeho současnou podobu. I když váš stávající dům je původní zástavba, která mnohdy nevyhovuje moderním prostorovým požadavkům nebo potřebám rozrůstající se rodiny.

Jenže i když bydlíte v novém, ani domy na klíč podle typových nabídek developerů nebývají prostorově nadměrně velkorysé. A zřejmě ani tehdy, pokud byste si pořizovali dům podle individuálního návrhu, pak nebudete plýtvat metry užitné plochy, protože každý metr se projeví na ceně.

Jak tedy získat další prostory s minimálními stavebními zásahy? Pokud jste pořizovali nové bydlení, sice jste zvládli velkou vstupní investici plus navazující finanční závazky, jako jsou splátky hypotéky, obvykle je postupně třeba více prostoru. Pro více dětí, větší děti, nebo pro vaše koníčky. V průběhu času většina rodin uvítá plochu navíc, místnost k využití, která zkomfortní i využití stávajících prostor, protože tam odvede část činností.

Má to řešení, jednoduše vytvořte další „místnost“ mimo stávající dům. Pak na zahradě u domu určitě postavte hliníkovou zastřešenou pergolu, která s omezenou investicí na rozdíl od razantní přestavby domu zafunguje jako další společenský prostor. Nebo dokonce můžete přístavbou zimní zahrady opravdu další místnost navazující na stávající obytné prostory získat. „Stavbou zastřešené pergoly nebo dokonce uzavíratelné zimní zahrady získáte kontakt s přírodou na vaší zahradě s veškerým komfortem, chráněni před nepřízní nebo rozmary počasí,“ říká Miroslav Zelený, zakladatel společnosti Hobbytec, která nabízí zahradní stavby ve vlastní produkci na zakázku.

Pokud chcete co největší pohodlí a rozhodnete se pro zimní zahradu, která bude plnit funkci další obytné místnosti přístupné z vašeho domu po většinu roku, a přesto nechcete zatížit rodinný rozpočet celou částkou pořízení najednou, lze si tuhle investici rozložit do více let. „U zimní zahrady jde cenu přizpůsobit vašemu rozpočtu. V první fázi lze například namontovat pergolu a tu za nějaký čas doplnit o boční stěny, čímž získáte plnohodnotnou zimní zahradu,“ vysvětluje Miroslav Zelený proklientský přístup rodinné firmy Hobbytec.

Takovou variabilitu umožňuje vlastní výroba zahradních staveb Hobbytec na míru, kdy se výsledná podoba pergoly nebo zimní zahrady přizpůsobí představě klienta. Stavbu lze tak velikostí, tvarem a typem zvolit tak, aby vhodně doplňovala dům a zahradu. Může harmonicky souznít s původní stavbou a být její přirozenou součástí, či naopak v elegantním kontrastu být výrazným doplňujícím prvkem domu. Můžete si hrát s barvou celé stavby i s doplňky, to vše ovlivní konečnou podobu vaší zimní zahrady či pergoly.

A i když se vaše rodina rozrostla o děti, nebo naopak jsou už vaše děti velké a vy jste je už vypustili do světa, pak je určitě chcete občas zvát domů včetně jejich partnerů anebo dokonce vnuků a lákat je na společně příjemně trávený čas. Potom určitě oceníte, že na vás a vaše přátele nebude ani pršet, ani foukat, protože si můžete společně posedět kryti pergolou či v temperované nebo sluncem vyhřáté zimní zahradě.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.









Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688