Inzerce (Inzerce)
Investice  |  07.10.2021 14:52:24REKLAMA

Ideální čas pro investici do razantního zvelebení zahrady

Dům se zahradou nebo i jen zahrada bez stavby potřebují péči, když už jí chceme plně využívat… Jen pravidelnou péčí docílíte, že cena i hodnota vaší milované zahrádky či domu se zahradou neklesá, a může dokonce i stoupat (bez ohledu na aktuální vývoj na trhu nemovitostí). Pokud se věnujete zvelebování zahrady nebo domu, zvyšujete jednak komfort pro sebe a svou rodinu, ale i jejich cenu a hodnotu.

Mnohdy to dokážete vlastními silami, a to i rozsáhlejší zásahy, jako jsou zahradní stavby. A to je pro většinu majitelů nemovitostí nejen práce, ale i potěšení – sledovat, jak vám váš nový zahradní projekt roste pod rukama. Ale i když se rozhodnete přenechat podstatnou část práce na objednaných odbornících, i tak na vás čeká to hlavní - rozhodování a dohled, a především radost z výsledku.

Konec léta a podzim je ten nejlepší čas pro realizace podobných záměrů, především proto, že stavební práce na zahradě se ještě dají provádět a přitom vás příliš neomezí v užití zahrady, naopak bude vaše investice do zvelebení pozemku v příští sezoně připravena k plnému využití. Pro případné dokončení nebo vnitřní zútulnění takové zimní zahrady nebo naplánování či pořízení vybavení pro novou zastřešenou verandu je potom v zimě a na začátku jara pak před příští sezonou dostatek času. Zároveň musíte počítat s tím, že pro realizaci takové stavby je třeba určitý čas - dobré zaměření stavby, pečlivá příprava místa pro samotnou stavbu, výroba jednotlivý komponentů, ale nakonec i samotná montáž stavby.

Vylepšení vaší zahrady nebo dokonce domu se můžete zhostit více způsoby, ale pokud chcete dosáhnout opravdu trvalého zhodnocení nemovitosti, pak je na místě uvažovat rovnou o zahradní stavbě, jako je zahradní pergola nebo dokonce uzavíratelná zimní zahrada. Případně, pokud jste spokojeni jak s plochou pro odpočinkový pobyt na zahradě a v tuto chvíli nechcete měnit podobu své terasy úpravou jejího zastřešení nebo dokonce ochranou před bočním větrem, můžete investovat i do rozmazlování svého plechového miláčka, protože ani auto neztrácí tak rychle na ceně, pokud je garážované nebo parkované pod přístřeškem a tak chráněno před negativními povětrnostními vlivy. Nízké teploty automobilu při stání nevadí, zato přímé působení vlhkosti včetně zatékání rozhodně ano. Nehledě na vyšší komfort využívání auta, pokud můžete nastupovat a vystupovat suchou nohou na zastřešeným stáním pro auto.

Všechny tyto stavby na vašem pozemku nejen zvyšují jeho cenu, ale zároveň ho mohou stylově doplňovat. Právě volbou jak tvaru, tak i materiálu, pro který se při realizaci rozhodnete - nejčastější je hliníková nebo (spíše u zahradních pergol) případně dřevěná konstrukce, doplněná rámy se sklem. „Při těchto úvahách je nejlepší se přesvědčit na vlastní oči, jaké jsou možnosti na trhu a představit si, jak by taková stavba souzněla s vaším domem. V našich předváděcích a prodejních centrech uvidíte nejen produkty naší vlastní výroby pod ochrannou značkou Hobbytec®, ale také produkty světových i tuzemských výrobců napříč celým segmentem,“ říká Miroslav Zelený, zakladatel a majitel společnosti Hobbytec, která se zahradními stavbami zabývá.

Pro neodkládání zahradní stavby hovoří i fakt, že rostou i pořizovací ceny vstupů takovéto investice, a to surovin i práce. Nejen kvůli inflaci, ale situace kolem kovů (pro naše účely především hliník), dřeva i skla je složitá, cena kvalitního materiálu neustále roste a některých stavebních prvků je na trhu i nedostatek a to se v dohledné době příliš nezmění. Dá se proto oprávněně předpokládat, že ceny všech vstupů dále porostou. „Nám se v loňském roce podařilo navýšit skladové hospodářství o desítky tun hliníku a dalšího materiálu, aby nemohlo dojít k výpadku výroby. Naše výroba ani zákazníci tak neblahou situaci na trhu stavebních materiálů nepocítí,“ uvádí Miroslav Zelený.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Přečtěte si také:

23.09.2020Je čas na investice do akcií menších firem? Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
15.03.2019Přichází čas na investici do zlata? Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688