Cianews.cz (ČIA)
Internet a telefony  |  14.07.2004 14:57:02

Karneval plošně zvyšuje rychlost připojení k internetu



Nový tarif vysokorychlostního připojení k internetu s rychlostí připojení 2000/150 kb/s dnes představil kabelový operátor Karneval Media. Firma zároveň od července u stávajícího tarifu pro domácnosti Turbo trvale navýšila rychlost připojení z 600/150 na 1000/150 kb/s. Na dnešní tiskové konferenci o tom informoval obchodní a marketingový ředitel Karnevalu Dušan Jelínek. Podle jeho slov firma zároveň na letošní podzim připravuje tarif pro nenáročné uživatele s nižším měsíčním paušálem.

Cena služby Turbo zůstává na dosavadních 916 korunách bez DPH při současném využití televizní kabelové nabídky Komplet. Pokud uživatel kabelovou televizi nechce, cena činí 1084 korun. Nový tarif Premium Turbo stojí v kombinaci s televizní nabídkou Komplet 1336 korun nebo samostatně 1504 korun bez DPH. Oba tarify jsou navíc spojeny s e-mailovou schránkou o velikosti jeden GB. Podobnou službu ve světě zatím testuje vyhledávač Google. Všem současným uživatelům tarifu Turbo bude během července zkušebně navýšena rychlost připojení na dva Mb. Ti, kteří si službu Premium objednají do konce měsíce, získají nový tarif do konce srpna za cenu základního tarifu Turbo.

Rychlosti kabelového internetu jsou garantované a bez uplatnění agregace. Pouze při přenesení většího množství dat než 20 GB u základního tarifu Turbo a 40 GB u Premium Turbo, se rychlost může snížit na 64/32 kb/s do konce měsíce. Pokud si však uživatel přikoupí datový balíček 10 GB za 600 korun, jeho rychlost zůstane zachována a garantována i po překročení datového limitu.

Pod obchodní značkou Karneval vystupují společnosti TES Media a Intercable CZ. Celkový počet domácností v dosahu kabelové sítě Karnevalu činí 500 tisíc. Na začátku letošního roku se na vysokorychlostní internet kabelové televize mohlo připojit 180 tisíc domácností, během roku by mělo dojít k nárůstu na 300 tisíc. Obě společnosti vlastní konsorcium investorů JPMorgan Partners, AIG Emerging Europe Infrastructura Fund, Barign Communications Equity a Baring Communications Equity Emerging Europe. Karneval nedávno zvýšil rychlost propojení své telekomunikační sítě s českým peeringovým centrem NIX.CZ z 2x100 Mb/s na 2x1 Gb/s.

-rot-, -kaj-




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdroju ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688