OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  09.01.2024 12:20:20

Insurtechy spojily síly v rámci nové koalice

Vedení některých insurtech společností, včetně Boost, Branch, Clearcover, Lemonade a Root Insurance, zveřejnila otevřený dopis do odvětví pojišťovnictví, v němž oznámily založení InsurTech Coalition: obchodní organizace usilující o formování budoucí podoby pojištění.

V dopise se uvádí, že vznik InsurTech Coalition (dále jen Koalice) přichází v době, kdy pojišťovnictví zažívá přerod s novými myšlenkami a nápady, které zpochybňují dosavadní obchodní modely, protože telematika a datová věda mění chápání rizik v odvětví. Nové technologie a umělá inteligence rovněž mění způsob, jakým zákazníci pořizují pojištění, uvádí se v tiskové zprávě Koalice.

„Velké změny přinášejí obrovské příležitosti a technologicky zaměřené pojišťovací společnosti (insurtech) stojí v popředí tohoto silného převratu v pojišťovnictví,“ píše se v dopise. „Naše Koalice si klade za cíl podporovat odpovědné inovace a zároveň prohlubovat společné úsilí o poskytování co nejlepších pojistných zkušeností našim zákazníkům.“

Koalice má základní zásady a závazky pro své členy, aby využívali technologie v pojišťovnictví odpovědně a vybavili moderní spotřebitele nástroji, které potřebují k ochraně sebe samých, svého podnikání a rodin. Jejím cílem je rovněž zajistit transparentnost tvorby cen a zákaznických zkušeností v odvětví, nově pojímat pojistné produkty tak, aby efektivně řídily rizika, a učinit pojistné produkty dostupnějšími, cenově přijatelnějšími a přístupnějšími.

„Jedním z největších úkolů insurtechu je pomoci utvářet pojišťovací prostředí, a přitom pečlivě zohlednit zájmy všech zainteresovaných stran: zaměstnanců, regulačních orgánů, vládních subjektů a – což je nejdůležitější – zákazníků,“ píše se v dopise. „Věříme, že insurtech Koalice je tou pravou dovědí na tyto výzvy."

Koalice uvedla, že se zasadí o zodpovědné využívání technologií v pojišťovnictví a o pomoc regulačním orgánům při vytváření rámce pro nové a vznikající technologie. Poradcem Koalice pro insurtech je společnost Mayer Brown LLP. „Naše agilita a schopnost obsloužit neustále se měnící potřeby dnešních zákazníků prostřednictvím nejmodernějších technologií staví tuto skupinu do role hlasu budoucnosti odvětví,“ uvádí se v dopise.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Út 16:01  Smartphone je v průměru používaný 2,5 hodiny denně (Německo) OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Po 17:00  Počet úrazů loni výrazně stoupl (Rakousko) OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688