Libor Stoklásek (Imperial Finance)
Investice  |  09.12.2020 22:03:03

Closing Bell (9. 12. 2020) – Zámořské trhy pod tlakem, zítra zasedá ECB!

Zámořské akciové trhy zakončily třetí obchodní seanci tohoto týdne v červených číslech. Zatímco na trhy dolehla stagnace jednání nad novým fiskálním balíčkem v americkém Kongresu, technologický Nasdaq dnes pod výběrem zisků propadl o 2 %. Průmyslový index DJIA poklesl o 0,19 % a nejširší americký index S&P 500 odepsal 0,60 %. Sektorově největší pokles zapsaly technologie, sektory cyklického spotřebního zboží a základních materiálů.

Akcie dnes byly pod tlakem zpráv o nedostatečném pokroku ohledně balíčku stimulačních opatření. Přesto se zdá, že snaha o získání stimulační dohody bude pokračovat i poté, co vůdce senátní většiny Mitch McConnel odmítl návrh Bílého domu ve výši 916 miliard dolarů. Vzhledem k tomu, že domácnosti a podniky jsou pod zvýšeným tlakem, jelikož stále více států zavádí další omezení za účelem kontroly šíření viru covid-19 a Kongres se má od 18. prosince na blížící se svátky rozpustit, mají úředníci omezené časové okno k dosažení fiskální dohody. Nedostatečný pokrok ohledně jednání v Kongresu zastínil pozitivní zprávy o očkování ve Velké Británii.

Technologické akcie dnes pomohly indexům k větším ztrátám.
 Akcie FAANG sklouzly do červených čísel také díky komentářům od Goldman Sachs (GS), která zopakovala svůj názor na negativní převážení akcií v portfoliu. Amazon.com (AMZN), Facebook (FB), Alphabet (GOOGL), Microsoft (MSFT) a Apple sklouzly o více než 1 %. Americký výrobce letadel Boeing v úterý dodal první stroj 737 MAX od listopadového zrušení zákazu tato letadla provozovat. Letadlo podle médií převzala společnost United Airlines. Potížím ale Boeing čelí i nadále, jiné aerolinky totiž dřívější objednávky dál ruší.

Airbnb očekává vstup na burzu během zítřejší obchodní seance. Poptávka po akciích je mezi investory vysoká díky zprávám, že společnost očekává cílovou cenu IPO do vyššího pásma než 56-60 USD.

Vzhledem k tomu, že se eurozóna ve čtvrtém čtvrtletí vrátila opět do recese, očekává se, že během čtvrteční obchodní seance prezidentka Evropské centrální banky Christine Lagardeová oznámí rozšíření svého stimulačního balíčku. Inflace v eurozóně zůstala v měsíci listopadu již čtvrtým měsícem v záporném teritoriu, což podtrhuje obavy, že pokles cen může být trvalejší, než se ECB obávala. Inflace bude pravděpodobně hlavní diskusí na čtvrtečním zasedání, jelikož tvůrci evropských politik se stále více obávají, že díky hluboké a dlouhé recesi budou deflační síly trvalejší.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:58  Zůstaneme jestřáby. A tak se i stalo (video) Jan Berka (Roklen24)
Čt 17:29  ČNB snížila znovu sazby o 50bb, koruna pod 25 EUR/CZK Raiffeisenbank a.s. (Raiffeisenbank a.s.)
Čt 17:17  ČNB snížila sazby o 50 bb a její komunikace zůstala jestřábí (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688