Orange Academy (Orange Academy)
Práce  |  09.02.2020 20:35:27

5 nejlepších podnikatelských nápadů, které můžete začít hned po škole

Po dokončení studií je většina absolventů plná naděje, vzrušení a energie. Těšíte se na objevování celého světa a nové vzrušující příležitosti. Vyzbrojeni nejaktuálnějšími znalostmi současného trhu a trendů jste připraveni vyrazit novými směry a odvážně se pohybovat v jakémkoli oboru, který se rozhodnete následovat. Připravili jsme pro vás 5 nejlepších podnikatelských nápadů, které mohou být zajímavé pro bývalé studenty středních a vysokých škol.

 

Někdy je rozhodování, kterým směrem se dále ubírat velmi těžké. Je nutné promyslet, zda máte zájem o placenou nebo neplacenou praxi. Ať už se rozhodnete jakkoliv, vyplatí se spojit se špičkovou renomovanou společností. Nezáleží na tom, zda se bude jednat rovnou o vyšší pozici nebo přijmete nějakou vstupní úroveň ve svém oboru. Každý nějak začínal... 

Nechcete-li ale začínat svou kariéru v některé úspěšné společnosti a toužíte-li svou kvalifikaci a schopnosti využít jinak, vrhněte se rovnou do vlastního podnikání. S trochou hotovosti v kapse můžete zkusit start-up, ale v některých oborech to nebude zapotřebí. 

Pokud vložíte svůj čas na založení osobního podnikání a práci na něčem, co máte rádi, nikdy se nebudete cítit líní ráno vstát a jít do práce.   

1) Jděte kreativním směrem

Nová firma nebo značka může vzniknout v souvislosti s výtvarným uměním nebo řemesly. Pokud máte dobré oko pro barvu a design, můžete otevřít obchod jako konzultant kreativity nebo návrhář interiérů. Chcete-li tvořit rukama a užívat si přímého prodeje na bazarech a řemeslných veletrzích, zvažte zahájení podnikání na základě uměleckých řemesel. 

Můžete vyhledat místní události a najít ty nejlepší příležitosti pro svůj prodej. Můžete se také spojit s talentovanými návrháři a vytvořit online tržiště pro ruční řemesla

2) Dělejte, co máte rádi

Všichni máme koníčky a další rekreační aktivity, které absolutně milujeme. A je možné z těchto koníčků na částečný úvazek udělat podnikání na plný úvazek. Začněte tedy podnikání v oblasti koníčků či sportu. Zvažte možnost stát se lektorem nebo koučem ve svém oboru odbornosti na volné noze a sdílet své znalosti. Pokud máte rádi trávení volného času a kempování například ve volném čase, zvažte start-up společnost, která přináší podobné věci stejně smýšlejícím lidem, nebo učí dovednosti, které ostatní potřebují vědět.  

3) Prodej produktů

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak rychle vydělat, je založení obchodů, které prodávají výrobky, jež každý potřebuje. Rychle se obnovující spotřební zboží zakoupené ve velkoobchodě a prodávané pod maloobchodem vás v krátké době dostane nahoru. 

Můžete si otevřít kiosek v obchoďáku nebo v jiné oblasti s vysokým provozem, prodávat online prostřednictvím svého vlastního produktového webu nebo uvést položky na stránkách třetích společností, jako jsou Amazon, Ebay a Aukro. Zvažte také prodejní příležitosti ve školách, občanských centrech, komunitních centrech a nejrůznějších setkáních ve vašem městě a okolí. 

4) B2B podnikatelské služby

Místo nápadů mezi podnikateli a spotřebiteli zvažte také způsoby, jak můžete využít odvětví služeb mezi podniky. Přemýšlejte o službách a zvláštních znalostech, které můžete nabídnout svým spoluobčanům. Potenciál v této oblasti je obrovský, takže věnujte nějaký čas úvahám o všech možnostech.

Příklady služeb B-to-B mohou zahrnovat účetnictví, podporu podnikání, poradenství, publikování na internetu, produkci a návrh seminářů, přepis, archivaci nebo skartování či práci virtuálního asistenta. Zvažte využití online nezávislých webů, jako je freelance.cz nebo navolnenoze.cz, abyste se dostali před potenciální obchodní klientelu. 

5) Poskytujte osobní služby

Tyto typy služeb mohou zahrnovat úkoly, jako jsou procházky se psem, mytí a údržba automobilů, řízení, péče o děti, péče o starší osoby, úklid domácnosti, osobní nakupování, trénování, koučování v oblasti zdraví a výživy, doučování, plánování svateb nebo jiných akcí, fotografování atd.

Zvažte také pomoc svým kolegům - novým absolventům, jako jste vy, můžete he naučit pohybovat se ve firemním světě. Můžete jim nabídnout kariérní poradenství, služby hledání zaměstnání a další dovednosti zaměřené na kariéru.

Pokud si uděláte pár hodin času, posadíte se a vymyslíte všechny možnosti inovativních podnikatelských nápadů, které odpovídají vašim dovednostem, určitě se trefíte. Najdete třeba ten, který není jen v souladu s vašimi jedinečnými dovednostmi a zkušenostmi, ale bude vás bavit každý den.

Pro aktuální videa z oblasti práce a personalistiky odebírejte kanál Orange Academy. Vyplatí se to!  

Autorka: Ing. Romana Hubáčková, garantka rekvalifikačního kurzu Personalistika, který probíhá v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a dalších 15 městech po celé ČR. Můžete si přečíst i 304 recenzí kurzu.

https://orangeacademy.cz/kurzy-personalistiky/rekvalifikacni-kurz-personalistika

 Editorka: Zuzana Klímová  

Orange Academy

Orange Academy se zabývá výukou rekvalifikačních kurzů a školení v oblasti účetnictví, mzdového účetnictví, personalistiky a marketingu. Dále nabízí jazykové kurzy s výukou angličtiny a němčiny přímými metodami Effective English® a Effektives Deutsch®. Od roku 1990 absolvovalo kurzy více než 20 000 účastníků ve 34 městech po celé ČR.

Více na https://orangeacademy.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688