Robert Šíma (Bohemia Energy)
Finanční rady  |  05.02.2019 12:53:12

Také měníte dodavatele energií? Přesvědčte se, zda má vybraná firma podepsaný etický kodex

Změnit svého dodavatele energií se vyplatí a stále více spotřebitelů si to uvědomuje. Jak vyplývá z dat Operátora trhu s elektřinou (OTE), Češi v loňském roce rekordně měnili dodavatele elektřiny, konkrétně se počet změn oproti roku 2017 zvýšil o téměř 60 procent.

S ochotou domácností měnit svého dodavatele energií však zároveň také roste obava spotřebitelů, aby nenaletěli nepoctivým obchodníkům. Vedle ceny tak nabývá na významu i to, jestli je vybraná firma seriózní, stabilní, chová se férově, a také jak se o svého zákazníka dovede postarat.

O tom, nakolik té které společnosti věřit, se lze přesvědčit i podle toho, jestli přijala etický kodex podle doporučení Energetického regulačního úřadu (ERÚ). Jak ukázal nedávný průzkum agentury Datank, pro tři čtvrtiny lidí je důležité, aby jejich dodavatel elektřiny nebo plynu právě etický kodex dle doporučení ERÚ dodržoval. Pro třetinu odběratelů by dokonce absence kodexu znamenala rozhodování o změně dodavatele.

V Bohemia Energy jsme přesvědčeni, že spolu s ostatními společnostmi, které se ke kodexu rovněž přihlásily, můžeme pomoci zlepšit situaci na trhu s energiemi a zajistit větší ochranu spotřebitelů. Sami se proti nekalým praktikám snažíme bojovat a zvýšenou pozornost věnujeme nejenom kontrole zaměstnanců, ale i subdodavatelů. Nejde přitom jen o populární hesla, ale o řadu kontrolních mechanismů, které zákazníky firmy chrání.

Celá skupina Bohemia Energy při prodeji například využívá uzavírání smluv přes tablety, u nichž lze jednoduše ověřit, kde byla smlouva uzavřena. Žádná zákaznická smlouva, uzavřená naším obchodním zástupcem, není puštěna ke zpracování, aniž by se zákazníkem byla ověřena prostřednictvím tzv. verifikačního telefonického hovoru. Těmi hovory ověřujeme, zda si je zákazník vědomý, že uzavřel smlouvu s naší společností, zda s podpisem souhlasí a jaké tím získal výhody. Vedle vyjádření spokojenosti s jednáním obchodního zástupce může zákazník k uzavřené smlouvě rovněž vznést doplňující dotazy, na které mu naši pracovníci profesionálně odpovědí.

Vedle toho si uvědomujeme zranitelnost zejména nejstarších věkových skupin obyvatel, a proto věnujeme ochraně seniorů zvýšenou pozornost. U lidí nad 75 let jsme již před několika lety zavedli některá určitá opatření, jako je např. ustanovení pověřené osoby pro kontakt s dodavatelem. Tyto postupy právě seniorům usnadňují jednání s naší společností a pomáhají jim plně pochopit podstatu nabízených produktů a služeb. Specificky tuto věkovou skupinu jsme proto zohlednili přímo i v našem etickém kodexu.

Celé znění Etického kodexu Bohemia Energy je k dispozici na našich webových stránkách zde .

Robert Šíma

ředitel zákaznické péče Bohemia Energy

Robert Šíma působí v Bohemia Energy od května 2010 na pozici ředitele zákaznické péče. Bohaté zkušenosti má rovněž z telekomunikačního trhu, kde působil více než deset let na různých pozicích středního a vrcholového managementu ve společnostech Vodafone CZ, Telefónica O2 CZ a MobilKom. Věnoval se mimo jiné řízení a budování zákaznické péče a přímých prodejních kanálů, rozvoji CRM a automatizaci business procesů.



Bohemia Energy

Skupina Bohemia Energy je s více než 1,2 milionem zákazníků a ročním obratem přes 16,23 miliard korun největším uskupením alternativních dodavatelů energií v České republice a na Slovensku. Kromě dodávek elektřiny a plynu poskytuje i finanční služby, včetně financování úsporných řešení domácností a finančního plánování. Skupinu tvoří šest energetických společností – lídr skupiny, největší alternativní dodavatel energií v České republice, Bohemia Energy, dále společnosti Amper Market, Comfort Energy, Europe Easy Energy, X Energie a největší alternativní dodavatel energií na Slovensku, společnost Slovakia Energy. Do skupiny rovněž patří finanční společnosti Bohemia Energy Finance a BEplan.

Více na www.bohemiaenergy.cz.



Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Po   8:38  Energie v roce 2024: Jak získat nejvýhodnější sazbu? Jan Béreš (Kalkulátor.cz)
Po   8:00  Jak maximálně využít výhody spořících účtů Petr Holub (MojeNebankovka)
Pá   8:00  Spoříte na spořícím účtu? Tohle je potřeba vědět Petr Holub (MojeNebankovka)
St 12:30  Historické okénko rekvalifikace a kde získat nové dovednosti v Brně Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688