Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  30.09.2004 09:41:24

Proventus Finance - souhrn 29.9. na trzích USA


Nižší ceny ropy a technologické rally

 

Je konec čtvrtletí, technologické akcie jsou přeprodané, energetické překoupené. Ekonomika je na tom o něco lépe než se myslelo. To byly hlavní pohnutky středečních investorských aktivit. A výsledek? Dow Jones Industrial index skončil se ziskem 59 bodů, Nasdaq Composite přidal 24 a S&P 500 téměř 5 bodů.

Poté co se ceny ropy včera mírně ztáhly zpět, oslabily některé energetické akcie. Amex Oil Index se propadl o více než procento a stejně tak se dařilo ropným společnostem Exxon Mobil, Chevron Texaco a ConocoPhillips. Propad posledně jmenované společnosti přišel ve chvíli, kdy na trhy dorazila zpráva o jejím nákupu 7,6%ního balíku ruské společnosti Lukoil. Tato skutečnost znamená, že Conoco má šanci být první západní těžařskou společností, která se vrátí na irácká ropná pole.

Naopak velmi dobře se dařilo internetovým titulům, čemuž výrazně pomohlo rozhodnotí společnosti Cendant o odkupu online cestovní kanceláře Orbitz za 1,25 miliardy dolarů. Cendant zaplatí za jednu akcii Orbitz 27,50 dolarů v cash. Cena akcií Orbitz vystřelila vzhůru o 31%, což bylo satisfakcí pro investory, kteří si akcie Orbitz koupili za 26 dolarůIPO v prosinci 2003 a ty se poté propadly až na srpnové minimum 16,56. Celý Amex Interactive Week Internet index za včerejšek posílil o 1,8%.

Cena lehké ropy na neworském trhu se vrátila zpět pod hranici 50 dolarů za barel a uzavřela na 49,51 zejména díky neočekávanému zvýšení amerických zásob. Zásoby surové ropy minulý týden vzrostly o 3,4 milionů barelů na 272,9 milionů. Trhy přitom očekávali spíše další pokles – stále jako následek přerušení dodávek v období řádění hurikánu Ivan.

Trhy včera kromě nižších cen ropy potěšila také zpráva o HDP za druhé čtvrtletí. Druhá revize HDPUSA ukázala, že americká ekonomika vzrostla ve druhém čtvrtletí v anualizovaném vyjádření o 3,3%. První revize HDP přitom naznačovala růst o 0,5 procentního bodu nižší. Ekonomové před zveřejněním údajů očekávali konečnou hodnotu růstu ve výši 3,0%. Větší než očekávanou revizi způsobily nižší importy, vyšší exporty a vyšší akumulace zásob. I tak toto číslo znamená nejpomalejší růst za posledních pět čtvrtletí. V prvních třech měsících roku  2004 americký HDP vzrostl o 4,8%.  

Akciím Boeing byl snížen rating od Bank of America Securities z „buy“ na „neutral“. Důvodem pro snížení je podle Bank of America ohodnocení na úrovni vnitřní hodnoty a menší počet zakázek na letadla 7E7 než se očekávalo. Zvýšení ratingu od AmTech research z „hold“ na „buy“ se naopak dočkaly tyto technologické akcie: Applied Materials, National Semiconductor, Novellus a KLA-Tencor.

Společnost McCormick, která se zabývá výrobou koření a specialit včera ohlásila zisk za třetí fiskální čtvrtletí ve výši 33 centů na akcii, o cent lépe než předpokládali analytikové. Tržby této společnosti vzrostly oproti stejnému období v roce 2003 o 10,1% na 614 milionů dolarů. Zvýšen byl i odhad na výsledky za celý rok 2004, který je však stále nižší, než předpoklady. Akcie McCormick reagovaly poklesem o 2,4%.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

30.11.2004Proventus Finance - souhrn 29.11. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
01.10.2004Proventus Finance - souhrn 30.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
29.09.2004Proventus Finance - souhrn 28.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
27.09.2004Proventus Finance - souhrn 24.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
24.09.2004Proventus Finance - souhrn 23.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688