Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  29.09.2004 09:50:17

Proventus Finance - souhrn 28.9. na trzích USA


Kovové rally při rekordních cenách ropy

 

Heslo úterního dne: kovy - zlato, ocel, hliník, nikl, měd. Ceny všech těchto kovů vzrostly a proto se dařilo i firmám z těchto sektorů. Jejich akcieúterý řídily trhy a možná budou řídit i nadále. Nejsilněšjím titulem z DJIA byla Alcoa. Samotný index posílil v průběhu dne již o 100 bodů, ale ke konci obchodování se stáhl zpět a uzavřel ze ziskem 89 bodů. Index S&P  500 přidal 6,5 bodu. Jeho nejlepším titulem se staly akcie letecké společnosti Delta Air Lines, které posílily o 12%. Dalších sedm nejvýkonějších akcií však bylo z kovových sektorů: U.S. Steel, Phelps Dodge, Nucor, Alcoa, Worthington Industries, Newmont Mining a Freeport-McMoRan Copper & Gold, jejich vzrostly o více než 4%.

Nasdaq Composite ve včerejším obchodování získal k dobru 10 bodů, ale technologickým akciím za to nevděčí. Philadelphia Semiconductor Index ztratil 0,6%, Amex Networking Index pak přišel o 0,5% své hodnoty. Proč přišlo kovové rally? Důvody jsou hned tři. 1. Ceny kovů a obzvláště mědi vyskočily směrem vzhůru. 2. Portfolio manažeři prodávají technologické akcie a nakupují kovové. 3. Čínská poptávka je stále velmi silná.

Ceny akcií společnosti Orbitz včera po uzavření trhu posílily o více než 28% na 26,60 dolarů za kus. Důvodem byla zpráva, že firma Cendant je velmi blízko k uzavření smlouvy o odkupu této on-line cestovní kanceláře za cca 1,2 miliardy dolarů. Podle deníku The Wall Street Journal se další podrobnosti smlouvy teprve vyjednávají. Cena za jednu akcii Orbitz by se pravděpodobně měla pohybovat okolo 28 dolarů, což by znamenalo přibližně 35%-ní prémii k úterní zavírací ceně. Akcie společnosti Cendant, jejíž hlavní aktivity spadají do oblasti nemovitostí, ubytování a cestovních služeb, v „after-hours“ obchodování oslabily o 42 centů na 21,60 dolarů.

Cena ropy včera prolomila magickou hranici 50 dolarů za barel. Poté co se cena futures na lehkou ropu vyšplhala až na 50,47 dolarů, začla postupně klesat a uzavřela na 49,90 dolarech za barel. Pokles cen nastal po oznámení Saúdské Arábie o zvýšení její produkční kapacity. Saúdská Arábie by měla těžit denně o 500 000 barelů více, tedy celkem 11 milionů. V ranních hodinách obchodníky na ropném trhu vystrašila zpráva o možném zastavení dodávek z Nigérie, která denně dodává 2,3 milionu barelů ropy.

Nepříznivá pro akciové trhy byla i včerejší makroekonomická zpráva o důvěře amerických spotřebitelů. Index důvěry amerických spotřebitelů se totiž v září již druhý měsíc po sobě propadl. Ohlášená hodnota 96,8 bodů znamená pokles oproti revidované srpnové hodnotě o 1,9 bodu. Ekonomové přitom očekávali, že důvěra spotřebitelů by mohla vzrůst. Tržní konsensus nové hodnoty indexu důvěry se před ohlášením pohyboval okolo hranice 99 bodů.

Akcie výrobce čipů, Cypress Semiconductor, se včera propadly o 2% poté, co tato společnost oznámila již podruhé snížení výhledu na zisk za třetí čtrvtletí. Důvodem snížení výhledu je nízká poptávka na trzích s počítačovými čipy. Tato zpráva zasáhla celý sektor polovodičů. Akcie Intelu se propadly o 1,2%, Texas Instruments o 1,7.

Společnost Pepsi Bottling, která provozuje plnící továrny pro společnost Pepsi, včera oznámila zisk za třetí čtvrtletí ve výši 71 centů na akcii, o cent lépe než předpokládali analytikové. Tržby oproti stejnému čtvrtletí v roce 2003 vzrostly o 4,4% na 2,93 miliard. Výhled na celkové výsledky za letošní rok zůstal v souladu s analytickými odhady a akcie Pepsi Bottling posílily o 0,4%.

Internetová společnost Google se včera dočkala svých prvních ohodnocení. J.P. Morgan jí přidělil rating „overweight“. Hlavním důvodem je očekávaný 83%-ní růst tržebroce 2004 a 44%-ní v roce 2005.  Credit Suisse First Boston přidělil Googlu rating  „outperform“ a navíc vyhlásil cenový cíl pro jeho akcie ve výši 145 dolarů. Jen za včerejší den posílily akcie Google o 7,2%.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

29.11.2005Proventus Finance - souhrn 28.11. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
29.03.2005Proventus Finance - souhrn 28.3. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
01.03.2005Proventus Finance - souhrn 28.2. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
27.09.2004Proventus Finance - souhrn 24.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
24.09.2004Proventus Finance - souhrn 23.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688