Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  30.11.2004 09:26:06

Proventus Finance - souhrn 29.11. na trzích USA


Wal-Mart potopil Dow, Apple udržel Nasdaq nad vodou

 

Zprávy od retailového giganta Wal-Mart Stores, včera způsobily značné obavy investorů. Růst tržeb v obchodech Wal-Martu otevřených déle než rok bude se bude za listopad pohybovat pouze kolem 0,7%, což znamená výrazné nedostižení cíle 2-4%. Akcie největšího maloobchodního prodejce světa reagovaly poklesem o téměř 4%. K nepříznivým zprávám Wal-Martu se přidal i slábnoucí dluhopisový trh, který zase reaguje na obavy z poklesu dolaru.

Dow Jones Industrial se v průběhu prakticky jen propadal a ještě před polednem východního času jeho ztráta oproti páteční zavírací hodnotě činila 98 bodů. Pak ale přišel téměř zázrak a ztráta Dow se ztáhla na konečných -46,33 bodů. Sílu ve včerejším obchodování projevily zejména počítačové akcie, akcie aerolinek, výrobců léků, softwaru a brokerských společností. Indexu S&P 500 se také nevedlo nijak dobře, ztratil více než 4 body. Jediný ze silné trojky se udržel nad vodou Nasdaq Composite, který zejména díky akciím Apple Computer, TASER International a Rambus, skončil o 5 bodů výše. Dolar sice včera mírně posiloval proti libře i euru, ale důvěra zahraničních investorů je již značně nahlodána. Projevilo se to na dluhopisovém trhu. Výnos desetiletých dluhopisů vzrostl z 4,24 na 4,33%.

Nádcházející dny budou velmi rušné. Dominovat budou zejména tři události: pravidelná zpráva výrobce čipů Intel, která hodně napoví o jeho konkurečním boji s AMD; výplata mimořádné dividendy od společnosti Microsoft, která by v případě okamžitého reinvestování ze strany akcionářů znamenala více než 30-ti miliardový pozitivní šok pro americkou ekonomiku; a zpráva o vývoji zaměstnanosti v měsíci listopadu, která na trhy dorazí v pátek; Vraťme se ale ještě zpět k včerejšímu obchodování. V něm opět vládlo nadšení, které již delší dobu táhne akcie Apple Computer směrem vzhůru. Středem této pozornosti není nic jiného než známý přehrávač iPod. Díky stále rostoucímu zájmu o něj byly včera opět zvyšovány cenové cíle pro akcie Apple. Merrill Lynch posunul cenový cíl z 66 na 78 dolarů. Důvodem pro tento tah je očekávání, že tržby za iPod dosáhnou v prosinci 4 miliony dolarů (o milion více, než činil předchozí odhad). Společnost UBS stanovila nový cenový cíl na 77 dolarů. Akcie Apple Computer posílily o 6,3% a chybí mu již jen 4 dolary, aby dosáhl svého maxima z března 2000, kdy praskla internetová bublina. Sníženy však byly ratingy satelitních rádií. Friedman Billings Ramsey snížil hodnocení Sirius Satellite Radio a XM Satellite Radio  z „outperform“ na „marketperform“. O rating „neutral“ od Prudential přišla i chemická společnost DuPont. Její nový rating byl stanoven na „underweight“. Důvodem jsou údajně rostoucí ceny základních materiálů. Z významných firem včera ohlašovala pouze farmaceutická společnost OSI Pharmaceuticals. Její ztráta za fiskální rok 2004 činí 4,53 dolarů na akcii. K tomu napomohla i větší než očekávaná ztráta za čtvrté čtvrtletí ve výši 1,36 dolarů na akcii.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

30.05.2007Proventus finance - souhrn 29.5. na světových trzích Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
14.05.2007Proventus finance - souhrn 11.5. na světových trzích Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
12.04.2007Proventus finance - souhrn 11.4. na světových trzích Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
30.03.2007Proventus finance - souhrn 29.3. na světových trzích Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
30.11.2005Proventus Finance - souhrn 29. 11. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688