Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  23.09.2004 09:48:39

Proventus Finance - souhrn 22.9. na trzích USA


Ropa a výsledky potopily  akcie

 

Teoreticky byla středa ideálním dnem pro short-sellery. Trhy se propadly hned na začátku obchodování a nastoupený trend udržely až do svého zavření. Musel být nadšen každý, kdo prodává nakrátko indexy nebo akcie?  Ne nutně. Problém pro velké množství short-sellerů byl v tomu, že byli nuceni pokrýt své krátké pozice při úterním rally a ztratili možnost si je znovu vytvořit, když se DJIA včera propadl o 137 bodů. To muselo být pro mnohé frustrující.

I přes tento velký propad byl Dow relativním vítězem mezi hlavními americkými indexy. Zatímco ztratil „pouze“ 1,33%, přišel index S&P 500 o 1,39 a Nasdaq Composite dokonce o 1,85%. Pro Dow Jones Industrial index to byl sedmý nejhorší výkon v roce 2004 a největší propad od 5. srpna. Tržní propad byl pokračováním nastoleného trendu. Fed zvýšil od června své krátkodobé sazby třikrát a třikrát se  Dow propadl do 48 hodin o více než 100 bodů.

Co konkrétního na trhu dělo? Ceny ropy opět vzrostly díky přetrvávajícím obavám o její dodávky a stále rostoucím škodám, které způsobil hurikán Ivan. Investory znechutily výsledky některých společností v čele s Morgan Stanley. Na vině je také technická analýza. Když se včera S&P 500 dotknul úrovně 1,131 bodů, úrovně odporu, mnoho investorů se začalo o další vývoj obávat. Důkazem nedůvěry bylo včerejší pokračování poklesu výnosů dluhopisů, což je jednoznačný následek útěku investorů na dluhopisový trh.

Mnoho akcií finančních společností se včera propadalo poté, co výsledky společnosti Morgan Stanley nedosáhly úrovně předvídané analytiky. Tržby Morgan Stanley vzrostly ve třetím čtvrtletí oproti stejnému období v roce 2003 pouze o 3,4% na 5,42 miliard dolarů. Analytikové přitom očekávali tržby ve výši 5,81 miliard. Rovněž zisk 78 centů na akcii ani zdaleka nedosáhl předpokládaných hodnot a tak se akcie této velké brokerské společnosti propadly o téměř 7%. Podobně ztratily i akcie giganta na poli financování hypoték, Fannie Mae, poté, co tato společnosti oznámila, že byla obviněna z porušování účetních pravidel. Akcie Fannie Mae se propadly o 6,9 a stáhly s sebou i svého rivala Freddie Mac, který ztratil 3,7%.

Zásoby ropy USA klesly v uplynulém týdnu více, než se čekalo, následkem čehož se cena futures na tuto komoditu vyšplhala až o 1,25 dolaru na 48,35 dolarů za barel a výrazně se tak přiblížila historickému maximu 49,40, kterého dosáhla na začátku srpna. Americké zásoby ropy se v minulém týdnu propadly o 9,1 milionů barelů, přitom trhy čekaly propad mezi 5 a 7 miliony.

Akcie restaurací Wendy’s International se propadly o 6% poté, co tato společnost oznámila, že její zisk za třetí čtvrtletí nedosáhne předpokládaných hodnot. Důvodem tohoto varování jsou škody způsobené výše zmíněným hurikánem, vyšší ceny hovězího a některé další krátkodobé hrozby. Wendy’s nyní předpokládá, že její zisk za třetí čtvrtletí by se měl pohybovat mezi 2,25 a 2,30 dolary na akcii.

Brokerská společnost Bear Stearns svým ziskem přebila očekávání analytiků, ale přesto její akcie nepřemohly sílu špatných výsledků Morgan Stanley a propadly se o 2,3%.  Zisk Bear Stearns za třetí čtvrtletí činí 2,09 dolarů na akcii a tržby 1,53 miliard.

Ještě před začátkem obchodování oznámila své výsledky také známá zásilková společnost FedEx. Její zisk za první fiskální čtvrtletí činí 1,08 dolarů na akcii, což je v souladu s očekáváními analytiků. Tržby vzrostly oproti stejnému čtvrtletí v roce 2003 o více než 22% na 6,97 miliard. Výhled na celý fiskální rok 2005 také odpovídal očekáváním, avšak akcie reagovaly propadem o téměř 4%.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

23.06.2005Proventus Finance - souhrn 22.6. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
23.02.2005Proventus Finance - souhrn 22.2. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
30.09.2004Proventus Finance - souhrn 29.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
29.09.2004Proventus Finance - souhrn 28.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
27.09.2004Proventus Finance - souhrn 24.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688