Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  16.09.2004 10:36:54

Proventus Finance - souhrn 15.9. na trzích USA


Akcie se podléhají Ivanově řádění

 

Hurikán Ivan si pohrává s akciovými trhy podobně jako s životy a živobytími milionů lidí žijících podél centrálního pobřeží Mexického zálivu. Bouře kategorie 4 o síle větru dosahující 140 mil za hodinu měla dorazit v dopoledních hodinách našeho času nad výše zmíněné území. Hurikán si neuvěřitelně pohrál s cenou ropy, když ji původně vyhnal až k 45 dolarům, ale po změně své nevyzpytatelné trasy severnějším směrem naopak cena ropy klesla na 43.58 dolarů za barel. Díky poklesu cen ropy trhy trochu pookřály, ale i tak ukončily den níže díky výsledkovým varováním od společnosti Coca-Cola a některých dalších významných firem. Dow Jones Industrial index se propadl o 87 bodů, Nasdaq Composite ztratil 19 a S&P 500 téměř 8 bodů.

Prim ve čtvrtečním obchodování bude hrát Ivanův příchod a zpráva o vývoji spotřebitelských cen. Dopad hurikánu nejenže výrazně ovlivní sklizeň některých důležitých plodin a sníží turistický ruch v oblastech Floridy, Louisiany a Alabamy, ale ovlivní prakticky celou ekonomiku tohoto regionu. Consultingová společnost Egecat Inc. odhaduje škody způsobené hurikánem Ivan na 15 miliard dolarů. I to je důvod, proč některé regionální banky jako Hibernia, Whitney Holding či Hancock Holding čelily poklesu cen akcií. Naopak se dařilo akciím Home Depot, které dokonce dosáhly na své 52-týdenní maximum, protože investoři očekávají výrazné zvýšení tržeb této společnosti díky odstraňování následků bouře.

Martha Stewartová oznámila, že hodlá nastoupit k výkonu trestu jak nejdřív to bude možné. Stewartová (63) byla v březnu obviněna z lhaní vyšetřovatelům v kauze jejího insider prodeje akcií ImClone z konce roku 2001. Stewartová doufá, že se z vězení dostane již v březnu příštího roku. Akcie společnosti Martha Stewart Living Omnimedia na tyto zprávy nejprve zareagovaly posílením o 10%. Na konci obchodování však jejich zisk činil jen pouhé 1%.

Společnost Coca-Cola oznámila, že očekává za třetí čtvrtletí zisk 46 – 48 centů na akcii, což znamená o 6 – 8 centů nižší hodnotu, než jakou očekávali analytikové. Důvodem snížení výhledu na následující období je hrozící zhoršení operačních podmínek na klíčových trzích. Akcie Coca-Coly se propadly o 4,5% a stáhly s sebou i akci největšího rivala Pepsico, jehož akcie klesly o 2%.

Ještě hůře než Coca-Cole se dařilo výrobci elektroniky, společnosti Celestica, jejíž akcie se propadly o 13,5% poté, co tato společnost oznámila v úterý po uzavření trhů snížení výhledu na tržby a zisk. Zisk by se měl za třetí čtvrtletí pohybovat mezi 7 a 11 centy na akcii při tržbách 2,05 a 2,15 mld. dolarů. Původní odhady analytiků hovořily o tržbách 2,33 miliard a zisku 14 centů na akcii. Po podobných varováních padaly rovněž akcie společností Tribune a Callaway Golf.

Naopak se dařilo akciím retailového prodejce elektroniky Best Buy, který oznámil zisk za druhé fiskální čtvrtletí ve výši 53 centů na akcii a o 1 cent tak přebil očekávání analytiků. Tržby Best Buy pak ve stejném období vzrostly o 12% na  6,08 miliard dolarů.

Obchodní zásoby za červenec vzrostly o 0,9%, což je sice méně než revidovaná hodnota 1,1% za červen, ale i tak tyto hodnoty znamenají nejsilnější nárůst zásob během dvou po sobě jdoucích měsíců za posledních pět let. Ekonomové předpokládali, že obchodní zásoby v červenci vzrostou o 0,8%. Trhy rovněž potěšil větší než očekávaný růst výrobní aktivity v oblasti New Yorku.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

16.02.2005Proventus Finance - souhrn 15.2. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
30.09.2004Proventus Finance - souhrn 29.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
29.09.2004Proventus Finance - souhrn 28.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
27.09.2004Proventus Finance - souhrn 24.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
24.09.2004Proventus Finance - souhrn 23.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688