OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  08.03.2024 14:26:52

Munich Re cílí v roce 2024 na zisk ve výši 5 mld. EUR

Zajišťovací skupina Munich Re zveřejnila své hlavní cíle pro rok 2024 s tím, že čistý zisk by měl dosáhnout výše cca 5 mld. EUR.

Zpráva začíná klíčovým sdělením, že díky trvale dobrému provoznímu výkonu ve všech segmentech podnikání směřuje skupina v roce 2024 k čistému zisku ve výši 5 mld. EUR. Celkové výnosy skupiny se v roce 2024 očekávají ve výši 59 mld. EUR. Významně by se měly zlepšit výnosy z investic, a to nad úroveň 2,8 %.

V zajištění se v roce 2024 předpokládá expanze výnosů na 39 mld. EUR a čistý zisk ve výši 4,2 mld. EUR. V rámci stávajícího příznivého tržního prostředí bude zajišťovna Munich Re nadále využívat svoji silnou pozici k urychlování ziskového růstu. V majetkovém a odpovědnostním zajištění by se měla kombinovaná kvóta dostat na 82 %, a to díky provoznímu zlepšení z titulu obnovy smluv v roce 2022 a předpokládanému výstupu z obnovy smluv v roce 2024.

Na základě pevné pozice sledované zajišťovny v oblasti rezerv se v roce 2024 neplánuje další posílení obezřetnosti v této oblasti, jako tomu bylo v roce 2023. V životním zajištění a soukromém zdravotním zajištění by měl celkový technický výsledek v roce 2024 dosáhnout výše 1,45 mld. EUR. K tomu by měla přispět například úprava rizika a pokračující robustní přínos z byznysu s transferem nevýznamných rizik.

V případě pojišťovny ERGO, která je součástí skupiny Munich Re, se předpokládá, že výnosy z pojištění by se mohly v roce 2024 dostat na 20 mld. EUR. Mělo by tak být navázáno na úspěšný vývoj v předchozích letech. Pojišťovna ERGO by měla přispět k zisku skupiny částkou 0,8 mld. EUR. Její kombinovaná kvóta by se měla v Německu v majetkovém a odpovědnostním pojištění pohybovat v roce 2024 okolo 87 % a u společnosti ERGO International pak kolem 90 %.

Skupina Munich Re upozorňuje, že všechny výše uvedené údaje představují zaokrouhlené hodnoty. Dále je prý třeba brát v úvahu, že prognózy a cíle skupiny jsou prezentovány s výhradou potenciálního zvýšení nejistot z geopolitického a makroekonomického vývoje. Vychází se rovněž z toho, že velké škody zůstanou v normálních hranicích a že nedojde k prudkým měnovým výkyvům nebo volatilitě na kapitálových trzích, k významným změnám v daňovém prostředí apod.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Po 17:00  Počet úrazů loni výrazně stoupl (Rakousko) OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688