Jihočeský kraj (kraj-jihocesky.cz)
Doprava  |  10.02.2023 18:29:04

Okružní křižovatka Včelná dostane konečnou podobu. Provizorní komunikace zmizí

V termínu od půlnoci dne 13. 2. 2023 do 9. 5. 2023 budou zahájeny stavební práce na připojení budované okružní křižovatky ve Včelné na stávající komunikaci III/00354 ve směru RožnovVčelná.
Provizorní Včelná.

V rámci těchto prací dojde ke zrušení provizorní komunikace spojující Včelnou a Rožnov a dokončení obou větví okružní křižovatky v obou směrech. Provizorní komunikaci není možné ponechat do úplného dokončení stavby, protože se nachází v místech napojení Jižní tangenty na stávající komunikaci, je v kolizi s novými větvemi okružní křižovatky.

S ohledem na zkušenosti v loňském roce jsme i pro letošek přijali opaření, která by měly situaci pro Vás při cestách do Českých Budějovic a zpět výrazně zlepšit. V době od uzavření a zrušení provizorní komunikace do úplného zprovoznění okružní křižovatky na Včelné bude umožněno využít pro vozidla do 3, 5 t a autobusovou dopravu již dokončenou novou okružní křižovatku na silnici I/3 a první část Jižní tangenty mezi Včelnou a silnicí I/3 a najet pod Včelnou zpět na včelenskou silnici s přímým napojením na Lidickou třídu. Pouze na krátkém úseku při průjezdu staveništěm křižovatky na Včelné bude kyvadlový provoz řízený semafory a v době dopravní špičky (cca 6:30- 9,00 a 14:30-17,00 hod.) bude provoz řízen pracovníky zhotovitele stavby pro zajištění rychlejšího průjezdu vozidel.
Stejně se také bude jezdit v opačném směru. Alternativní trasou pro řidiče je i trasa Mánesova ulice – silnice I. třídy I/3 a dále.

Vedení objízdné trasy je znázorněno tečkovaně na situaci zde.

Při tomto dopravním omezení dojde k omezení následujících spojů a linek:

MHD České Budějovice:

Linka číslo 7 bude v úseku ze zastávky Hrnčířská do zastávky Včelná vedena odklonem po části Jižní tangenty a silnici I/3. Nebude obsluhována zastávka Včelná, Pod Tratí – zastávka bude zrušena. Zastávka Včelná bude dočasně přemístěna o cca 70 m do Nádražní ulice.” Místo náhradní autobusové zastávky je zobrazeno žlutou barvou na níže uvedeném zákresu do ortofotomapy. Zároveň pro úsek RožnovVčelnáBoršov nad Vltavou bude upraven jízdní řád linky číslo 7. Výlukový jízdní řád linky 7 bude stejný jako v loňském roce.

Veřejná linková doprava:

Linky 330510 a 330530 budou na zastávce Včelná zastavovat v náhradní zastávce u restaurace U kaštanu tam, kde byla již v roce 2021 a 2022, jízdní řád se nemění.

Linka 320131 neobslouží zastávky Včelná, Pod Tratí a Včelná – bude vydán výlukový jízdní řád.

Ve všech spojích platí tarif příslušného dopravce a dále doklady IDS a JIKORD plus.

Informace o jízdních řádech bude možné zjistit na www.idos.cz a také na dispečinku společnosti JIKORD spol. s. r. o., v pracovních dnech od 6 hod do 22 hod, tel. kontakt je +420 380 309 022. Dále cca od 13. 2. 2023 budou informace o jízdních řádech vyvěšeny na titulní stránce JIKORD.cz. Informace o jízdních řádech mohou poskytnout i obecní úřady Včelná a Boršov nad Vltavou. Platné jízdní řády budou po uvedenou dobu vyvěšeny na úřední desce obcí.

mapa

Železniční doprava:

Během uzavírky proběhne i výluka na železniční trati č. 194 České BudějoviceBoršov nad Vltavou v termínu 26.3. – 4.4.2023 z důvodu zrušení přejezdu na provizorní komunikaci a stavbu přejezdu pro novou cyklostezku VčelnáRožnov přes Jižní tangentu. Souběžně s touto výlukou proběhnou i další výluky na navazujících úsecích trati do Kájova. Informace o náhradní autobusové dopravě poskytne železniční dopravce GW Train v dostatečném předstihu před výlukou.

Provizorní koridor pro pěší a cyklisty bude v období od 13. 2. do 4. 4. 2023 zrušen bez náhrady. Žádáme cyklisty, aby pro cestu do Českých Budějovic využívali novou cyklostezku Boršov n/Vlt. – PlanáČeské Budějovice.

V průběhu dubna 2023 bude otevřená nová cyklostezka přes okružní křižovatku na Včelné, která propojí stávající cyklostezku ze Včelné, z ul. 5. května do Rožnova.

10.02.2023Bc. David Hocke
Ve všech spojích platí tarif příslušného dopravce a dále doklady IDS a JIKORD plus.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688