Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Cestování  |  01.06.2022 13:18:21

Individualizace cestovního pojištění se zlepšuje a klientům přináší lepší ochranu za výhodnější cenu

cestovní pojištění V online prodeji se stále více prosazuje cestovní pojištění, které si lidé mohou sami individuálně sestavit dle svých potřeb. Podle statistik ERV Evropské pojišťovny se díky modulárnímu skládání pojištění a připojištění snížila jeho průměrná cena o čtvrtinu. Nejčastěji si lidé stále sjednávají rozšířenou ochranu rizik spojených s COVID-19.

U pojištění SingleTrip, které ERV Evropská nabízí od listopadu 2021, tvoří 2/3 prodejů cestovní pojištění a 1/3 pojištění storna. Ze statistik dále vyplývá, že si klienti příliš nevybírají nejlevnější ani nejdražší variantu pojištění. V 81 % případů volí 2 střední varianty ze 4, které následně doplňují o ty parametry pojištění, které jsou nejrelevantnější pro jejich zahraniční cestu. 8 z 10 klientů si nad rámec základního pojištění v posledních šesti měsících sjednávalo rozšířenou ochranu rizik spojených s COVID-19. „Díky ní nemuseli vůbec řešit barevné označení destinace na semaforu MZV/MZ ČR. Tento trend aktuálně slábne, protože semafor byl v dubnu zrušen, ale klienti, kteří si kupují dovolenou s větším předstihem, si COVID rizika nadále pojišťují. Nechtějí totiž riskovat situaci, kdy by byl semafor MZV/ MZ ČR opět zaveden s ohledem na budoucí vývoj pandemie,“ říká Vlastimil Divoký, manažer marketingu a komunikace ERV Evropské pojišťovny.

Druhou významnou individualizací bylo v posledním půlroce připojištění zimních sportů, které si sjednalo 25 % klientů. Na 2 % pojistek jsou navíc připojištěny rizikové sporty. Se zimními dovolenými na hory, na které lidé nejvíce jezdí automobilem, souvisí i připojištění na cesty autem, které si sjednal každý 20. klient. To zahrnuje opravu vozidla v zahraničí nebo jeho odtah zpět do ČR, myslí i na náhradní ubytování po dobu opravy vozidla. Využít ho lze i v případě, kdy si auto půjčujete v zahraničí a musíte hradit případnou spoluúčast při nehodě.

Zhruba každý desátý klient si sjednává pojištění cest letadlem, které řeší řadu situací spojených s letem, jako například úpadek leteckého dopravce nebo odškodnění při zpoždění nebo zrušení letu. S nástupem letní sezony, kde roste také počet leteckých dovolených, se dá očekávat ještě vyšší zájem o toto rozšíření.




K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688