OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  09.11.2021 17:37:50

MARSH předpovídá růst cen u řady druhů pojištění

Situace v odvětví kybernetického pojištění zůstává napjatá. Pojistné stouplo v prvním pololetí 2021 asi o 40 %. Tento údaj přinesla aktualizace pravidelného reportu z pojistného trhu z dílny společnosti MARSH. Ale i další obory pojištění čelí nepříznivé době.

Hybateli cen směrem vzhůru jsou nadále rostoucí škodní statistiky. Škodní kvóta krytí kybernetických škod v kontinentální Evropě stoupla v předchozím roce na 74 %, přičemž u některých pojistitelů už pravděpodobně překonala hranici 100 %, odhaduje MARSH. To by pro klienty znamenalo, že na straně nabídky najdou už jen menší konkurenci. A to by se odrazilo v dalším podstatném nárůstu nákladů jak u makléřů, tak ještě spíše na straně zákazníků.

Rovněž pro pojištění D&O prognózuje MARSH výrazný růst pojistného. Podle všeho už prakticky na trhu není pojišťovna ochotná dát k dispozici více než 15 milionů EUR jako pojistnou částku na konkrétní programy krytí odpovědnosti D&O. Zejména nové obchody narážejí na aktuální ostražitost a zdrženlivost pojišťoven, které se nechtějí příliš v tomto oboru exponovat. Situaci vyvolaly mimořádné škodní případy s vysokými úhradami, nepříznivé nákladové kvóty a přísnější upisovací směrnice. To současně vyvolává nedostatek celkové kapacity.

Současně se znásobila potřeba znalosti podrobnějších informací o rizicích v tomto odvětví ze strany pojistitelů. Platí to zejména pro velké průmyslové podniky, obory postižené koronavirovou krizí a podniky se špatnými finančními poměry. Mezi takové podle společnosti MARSH patří i některé finanční instituce, jako jsou například velké banky nebo pojišťovací skupiny.

S ohledem na nedávné nápory výraznějších extrémů počasí budou firmy i nadále poptávat pojištění pro živelní škody. Podle MARSH se nicméně dá předpokládat, že pojišťovny si budou účtovat vyšší pojistné a požadovat vyšší spoluúčasti. Omezí rovněž kapacitu pro jednotlivé obchodní případy. Například v požárním pojištění lze už určitý čas sledovat, jak pojišťovny výslovně trvají na optimalizaci protipožární ochrany na straně klienta.

Zdroj: versicherungswirtschaft-heute.de/maerkte-und-vertrieb/2021-09-15/MARSH-sieht-deutlichen-praemienanstieg-im-cybergeschaeft/

oPojištění.cz - informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz


Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Út 16:01  Smartphone je v průměru používaný 2,5 hodiny denně (Německo) OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Po 17:00  Počet úrazů loni výrazně stoupl (Rakousko) OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688