cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  14.11.2020 16:17:45

Soukromí by mělo být jádrem CBDCs

Ředitel pro research u Federal Reserve Bank of Boston, Robert Bench, se nedávno rozpovídal o tom, jak vidí současnou situaci okolo oblasti digitálních měn centrálních bank (CBDCs). Podle něj je v současnosti kladen naprosto nedostatečný důraz na soukromí uživatelů při využití těchto měn.

Více se o CBDCs rozpovídal na panelu Chamber of Digital Commerce. Myslí si totiž, že je otázka soukromí u digitálních měn naprosto kritická. Navíc je nutné tuto problematiku adresovat již u samotného vývoje těchto měn a ne až po jejich spuštění. Řekl např.:

„Jedním z toho, co jsme se naučili, je to, že otázky soukromí a identity musí být promyšleny již v brzkých fázích vývoje architektury. Dělat ze soukromí a identity ad hoc proces není optimální jak z pohledu soukromí, tak z pohledu identity. A hlavně z důvodu bezpečnosti.“

I u světa financí totiž platí, že digitální technologie často znamenají méně soukromí, samozřejmě ale například s výjimkou kryptoměn apod. Proto se s přibývajícími plány vytvoření nových centralizovaných digitálních měn začínají někteří lidé strachovat z toho, co se stane se soukromostí jejich plateb. O tom nedávno mluvil např. ředitel BISu, podle kterého je nutné zachovat možnost plateb v hotovosti.

I proto se Robert Bench snaží regulátory a vývojáře těchto měn popohnat k tomu, aby na soukromí u digitálncíh měn centrálních bank mysleli již při začátcích vývoje.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech


Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Pá 19:02  Marcolla (WOOD & Company): JPMorgan je jedním z lídrů v oblasti tokenizace aktiv a.. Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá 17:43  Kam investuji ? Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste