Libor Holub (Bohemia Energy)
Finanční rady  |  24.04.2019 12:01:34

Jak na řešení výkupu přebytků elektrické energie z malé domácí FVE

Domácím solárním elektrárnám se v Česku daří, počet nových instalací neustále roste. Lidé si je pořizují především kvůli finanční úspoře a energetické soběstačnosti. I díky podpoře v rámci programu Nová zelená úsporám dnes malé fotovoltaické elektrárny představují rozumnou investici, která se vyplatí. Řada domácností s její instalací zároveň řeší, co s elektřinou, kterou nespotřebuje.

Elektřina je fyzikální jev, u kterého platí, že v každém okamžiku musí být vyrobená elektrická energie ihned spotřebovaná. V případě, že tedy elektřinu, kterou vyrobí vaše malá fotovoltaická elektrárna, v domácnosti sami nespotřebujete, máte dvě možnosti: buď ji dodáte do sítě, kde ji využijí jiní spotřebitelé anebo si ji uložíte do vlastní baterie. Jelikož dnešní pravidla zatím neumožňují, abyste si přímo vybrali jiného spotřebitele a jemu své přebytky prodali, vyberte si pro řešení FVE šikovného dodavatele, který od vás přebytky odebere za nejvýhodnějších podmínek.

Stoprocentní využití přebytků z FVE nabízí Bonus S-POWER od Bohemia Energy. Jedná se o jednoduchý a transparentní výkup, kdy nepotřebujete mít nainstalovanou žádnou aplikaci, ani nic zapisovat. Přitom Bonus S-POWER zajistí, že za vaši energii dostanete v každé hodině její aktuální tržní cenu. Výsledek, kolik jste spotřebovali ze sítě, kolik jste do sítě dodali a kolik jste za to dostali, vidíte každý měsíc ve vyúčtování.

Naše řešení nemá paušální poplatek, ale cenu za dodanou energii, a to 300 /MWh bez DPH. Navíc pro klienty, kteří si zároveň pořídí elektrárnu od nás, je služba na první dva roky zcela zdarma. To je bezkonkurenčně ekonomicky nejvýhodnější řešení na přebytky energie na trhu. Zároveň s tím benefitem, že směna probíhá ne za předem stanovenou cenu, ale za tržní cenu elektřiny. Ta je většinou nejvyšší v poledne. Tedy přesně v době, kdy FVE generuje největší přebytky a lidé jsou nejčastěji mimo domácnost. Zákazníci, kteří Bonus S-Power využívají, tak například v loňském roce dosáhli na průměrnou výkupní cenu 1 342 /MWh. A to je skvělá cena!

Výkupy přebytků jsou s produktem Bonus S-Power optimalizovány automaticky, aniž by byla potřeba nějaká chytrá regulace. Navíc dodávka do sítě u Bohemia Energy není nijak limitována, takže můžete bez obav na letní dovolenou. Nanejvýš vás pak třeba překvapí nulový účet za elektřinu za letní měsíc, který jste strávili na dovolené.

Libor Holub

obchodní ředitel Bohemia Energy

Po absolvování ČVUT v Praze působil v několika společnostech v odvětví energetiky, například Cityplan nebo RWE. Rovněž řídil obchodní aktivity společnosti ATEL v České republice a na Slovensku. Od roku 2010 zastává pozici obchodního ředitele Bohemia Energy.



Bohemia Energy

Skupina Bohemia Energy je s více než 1,2 milionu zákazníků a ročním obratem přes 21 miliard korun největším uskupením alternativních dodavatelů energií v České republice a na Slovensku. Kromě dodávek elektřiny a plynu poskytuje i finanční služby, včetně financování úsporných řešení domácností a finančního plánování. Skupinu tvoří šest energetických společností – lídr skupiny, největší alternativní dodavatel energií v České republice, Bohemia Energy, dále společnosti Amper Market, Comfort Energy, Europe Easy Energy, X Energie a největší alternativní dodavatel energií na Slovensku, společnost Slovakia Energy.

Více na www.bohemiaenergy.cz.



Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Po   8:38  Energie v roce 2024: Jak získat nejvýhodnější sazbu? Jan Béreš (Kalkulátor.cz)
Po   8:00  Jak maximálně využít výhody spořících účtů Petr Holub (MojeNebankovka)
Pá   8:00  Spoříte na spořícím účtu? Tohle je potřeba vědět Petr Holub (MojeNebankovka)
St 12:30  Historické okénko rekvalifikace a kde získat nové dovednosti v Brně Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688