"PÁTEČNÍ DOBROTY" (13.8.1999)
Stálá páteční rubrika
krušovické restaurace ”NA MICHELSKĚ” - vždy aktuální recept z víkendové nabídky specialit této restaurace.
Dnes recept z kuchyně našich babiček a maminek
“Staročeské kuchyně”Pravá Kulajda
Suroviny :
- 300g brambor
- 40g másla
Pracovní postup :
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji postupně vodou, rozšleháme a dobře povaříme. Asi za čtvrt hodiny přidáme brambory pokrájené na kostičky, sůl, kmín a za občasného míchání vaříme dále. Když brambory změknou, přilijeme smetanu, přidáme jemně rozsekaný kopr, ocet a sůl. Na talíře vložíme okapaná zastřená vejce, přelijeme je polévkou a podáváme.
Přejeme dobou chuť a čas – třeba na výlet, nebo na procházku.
Krušovická restaurace ”NA MICHELSKÉ”
- Michelská 87, Praha 4 – Michle (5 min od metra Kačerov)Rezervace míst na tel. 02/61 21 83 79
Poslední zprávy z rubriky Dobroty:
Přečtěte si také:
Prezentace
02.05.2024 SCHLIEGER loni zaznamenal čtyřnásobný nárůst...
30.04.2024 Tesla po špatných výsledcích roste, Meta po...
Okénko investora
Mgr. Timur Barotov, BHS
Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs
Miroslav Novák, AKCENTA
Michal Brothánek, AVANT IS
Petr Lajsek, Purple Trading
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz
Za 1. čtvrtletí roku 2024 rozšířila ČNB „zlatý poklad“ o dalších téměř 5 tun
Ali Daylami, BITmarkets
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři