Václav Horák (AliaWeb)
Dobroty  |  10.12.2002 15:14:19

Nakládaný hermelín - Recept mistra Pijacka, stálého čtenáře AliaWebu


Vážení čtenáři, pro zpestření chuti i života, dovolujeme si Vám v této rubrice nabídnouti kulinářskou specialitu téměř online čtenáře AliaWebu a investora na kapitálovém trhu, ze sekce Názory, mistra Pijacka (z Brna). Upozorňuji, že přestože může jít a patrně jde o recept kvalitní, záruku na něj nemáme.

Téma: Kurz akcie ČEZ

9.12.2002 21:38 Pijack pijack@volny.cz Odpovědět

No konecne ten hermelín

Nakládaný hermelín

Naprosto božský pokrm !!! Když si ho dáte v hospodě poprvé, zapomenete na to, že existuji nějací utopenci, zavináči, topinky... Pokud chcete ten nej ..., dodržte postup a poměr koření.

Ve vlastním zájmu nic neměňte !!!

Ingredience:

Hermelín - standardní balení

česnek - množství dle chuti

cibule - menší

černý pepř celý - 10 zrnek

nové koření celé - 5 zrnek

bobkový list

malá feferonka

olivový olej

 

Postup přípravy :

Dobře zralý, nejlépe skoro tekoucí hermelín nakrájíme na trojúhelníčky a vložíme do sklenice. Prokládáme je tenkými plátky nakrájeného česneku (ne moc), na kousky nakrájenou cibulí, dále přidáme celý černý pepř, celé nové kořeni, bobkový list a malinkou feferonku. To cele zalijeme olivovým olejem (může být i rostlinný), uzavřeme a necháme alespoň 5 dni odležet tak, aby Hermelín ještě více zvláčněl a natáhnul chuť česneku.

pozor na konečnou fázi

Podává se s pečivem a dobrým pivem. Pro milovníky sýrů je tahle krmě POVINNOST !

Zajímavá modifikace pro milovníky pikantních pochoutek:

Použijeme místo standardního Hermelínu Hermelín se zeleným pepřem (nemá modrou, ale zelenou krabičku), vynecháme česnek s feferonkou a při vkládáni sýra do sklenice občas prosypte jednotlivé vrstvy trochou mleté sladké papriky a trochou providensánského kořeni.

Po snědení sýra doporučuji do zbylého oleje (ten samozřejmě nekonzumujeme) dělat další a další várky. Takovouto novou lahůdkou se nikdy, nikdy nepřejíme.


 


Poslední zprávy z rubriky Dobroty:

06.10.2000  Michelská plachta - krůtí steak Táňa Venderová (Na Michelské)
22.09.2000  Mušle na španělský způsob Táňa Venderová (Na Michelské)
08.09.2000  Ovarové nebo pečené koleno Táňa Venderová (Na Michelské)
01.09.2000  Halušky s uzeným ovčím sýrem Oštěpok Táňa Venderová (Na Michelské)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688