PÁTEČNÍ DOBROTY (5.11.1999)
Stálá páteční rubrika
Krušovické restaurace ”NA MICHELSKĚ”- vždy aktuální recept z víkendové nabídky specialit.
Tento víkend vybíráme ze ”STAROČESKÉ KUCHYNĚ” a to -
"Králíka na česneku"
- Suroviny na 5 porcí:
Pracovní postup:
Očištěného králíka osušíme, protkneme malými klínky česneku, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Drobně pokrájenou cibuli a česnek osmažíme dozlatova na oleji, přidáme připravené králičí maso a opečeme je po všech stranách. Podlijeme je vodou a upečeme v troubě doměkka. Při pečení králíka obracíme, přeléváme výpekem, podléváme teplou vodou, připečenou šťávu po obvodu pekáče seškrabujeme, aby obarvila šťávu. Měkkého králíka vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Králíka rozstříháme na porce, přihřejeme je ve šťávě a podáváme s bramborovými knedlíka a špenátem.
Přejeme dobrou chuť a klidný víkend.
Krušovická restaurace ”NA MICHELSKÉ”
– Michelská 87, Praha 4 – Michle(5 min od metra Kačerov)
Rezervace míst na tel. 02/61 21 83 79
Poslední zprávy z rubriky Dobroty:
Přečtěte si také:
Prezentace
02.05.2024 SCHLIEGER loni zaznamenal čtyřnásobný nárůst...
30.04.2024 Tesla po špatných výsledcích roste, Meta po...
Okénko investora
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Jak globální oteplování zatěžuje světové odvodňovací systémy?
Mgr. Timur Barotov, BHS
Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs
Miroslav Novák, AKCENTA
Michal Brothánek, AVANT IS
Petr Lajsek, Purple Trading
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz
Za 1. čtvrtletí roku 2024 rozšířila ČNB „zlatý poklad“ o dalších téměř 5 tun
Ali Daylami, BITmarkets
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři