"PÁTEČNÍ DOBROTY" (13.8.1999)
Stálá páteční rubrika
krušovické restaurace ”NA MICHELSKĚ” - vždy aktuální recept z víkendové nabídky specialit této restaurace.
Dnes recept z kuchyně našich babiček a maminek
“Staročeské kuchyně”Pravá Kulajda
Suroviny :
- 300g brambor
- 40g másla
Pracovní postup :
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji postupně vodou, rozšleháme a dobře povaříme. Asi za čtvrt hodiny přidáme brambory pokrájené na kostičky, sůl, kmín a za občasného míchání vaříme dále. Když brambory změknou, přilijeme smetanu, přidáme jemně rozsekaný kopr, ocet a sůl. Na talíře vložíme okapaná zastřená vejce, přelijeme je polévkou a podáváme.
Přejeme dobou chuť a čas – třeba na výlet, nebo na procházku.
Krušovická restaurace ”NA MICHELSKÉ”
- Michelská 87, Praha 4 – Michle (5 min od metra Kačerov)Rezervace míst na tel. 02/61 21 83 79
Poslední zprávy z rubriky Dobroty:
Přečtěte si také:
Příbuzné stránky
Prezentace
14.11.2024 Dosáhne Bitcoin 100 000 USD do konce roku?
13.11.2024 Jaké je hlavní využití ekonomického kalendáře?
Okénko investora
Radoslav Jusko, Ronda Invest
Petr Lajsek, Purple Trading
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz
S návratem Donalda Trumpa zlato prudce klesá. Trhy zachvátila pozitivní nálada
Miroslav Novák, AKCENTA
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Starbucks v červených číslech: Přinese vize nového generálního ředitele oživení?
Mgr. Timur Barotov, BHS
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři
Portfolio 60/40: Nadčasová strategie pro dlouhodobé investory
Ali Daylami, BITmarkets
Trump vs. Harris: komu majitelé kryptoměn coby voliči dají radši hlas?