Saxo Bank (home.saxo)
Měny-forex  |  24.08.2010 10:52:04

FX Update - Evropa musela převzít iniciativu, EUR je v nevýhodě

Údaje z USA ve včerejším obchodování příliš aktivity nerozdmýchaly, a tak bylo na evropských údajích, aby vytýčily směr. Data indexu PMI v eurozóně se pro srpen o něco málo zmírnila oproti předchozímu měsíci a obecně byla pod prognózami, i když sektor služeb v Německu i v eurozóně byl o něco optimističtější (u obou zemí nad očekáváním, ale při srovnání s červencovými údaji smíšená). Následkem toho EUR kleslo, ale stále se drželo v relativně úzkém pásmu a náladě nepomohlo ani opětovné varování agentury Moody’s, že evropské rozpočtové škrty budou mít negativní dopad na růst a úvěrový rating.

Pokud jde o zveřejněné údaje z USA, index aktivity chicagského Fedu o něco málo předčil prognózu (beze změn oproti očekávanému výsledku -0,1), ale nestačilo to, aby byla Wall Street i přes silné zisky na začátku dne ušetřena třetího dne ztrát za sebou.
GBP čelila určitým prodejním tlakům po článku v britských Timesech, kde se člen bankovní rady Bank of England Martin Weale nechal slyšet, že Velké Británii hrozí druhá recese. Libra spadla na 200denní klouzavý průměr na úrovni 1,5475, ale brzy se přes tuto překážku dostala. Vývoj libry měl negativní dopad na jiné rizikové měny, které uzavřely ranní seanci poklesem. Nicméně po obratu na šanghajské burze zpět do kladných čísel se již brzy odpoledne některé páry vrátily zpět na otevírací hodnoty, i když to vypadalo, že ke konci seance dosáhnou svého vrcholu. USDJPY vypadá připoutaný k hodnotě 85,0, a tak páry s JPY zpočátku zamířily dolů, přičemž EURJPY se dostal na téměř 9leté minimum.

Během evropské seance budou zveřejněny poslední údaje o HDP v Německu za 2. čtvrtletí, které by měly potvrdit, že Německo zůstává ekonomickým tahounem Evropy. Evropská makrodata doplní údaje Britské bankovní asociace o půjčkách na bydlení a nových průmyslových objednávkách v eurozóně, na počátku severoamerické seance pak přibudou maloobchodní tržby v Kanadě a následně údaje o prodeji existujících domů v USA a index richmondského Fedu. Později budou také zveřejněna čísla o spotřebitelské důvěře ABC, která, zdá se, se již celou věčnost drží kolem mínus 40-50 bodů. Celkově to nevypadá, že by cokoli z očekávaných dat mohlo pozitivně překvapit a aktuální trend nepříliš povzbudivých čísel z USA bude nejspíše pokračovat. Všimněte si také aukce 2letých dluhopisů ve výši 37 mld., která je první etapou z celkové nabídky 102 mld. USD, kterou Fed přichystal pro následující tři dny.

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688