TNBiz (TN.cz)
Osobní finance  |  13.11.2012 20:05:06

Fincentrum Bankou roku 2012 je Komerční banka

PRAHA (MEDIAFAX) - Hlavní cenu odborné poroty v soutěži Fincentrum Banka roku 2012 obhájila Komerční banka, stříbrnou příčku obsadila Česká spořitelna následovaná Československou obchodní bankou. Nejdůvěryhodnější bankou je podle veřejnosti stále Česká spořitelna, informovali v úterý organizátoři soutěže.

"Rok 2012 nepřinesl do českého bankovnictví žádnou revoluci. Významným signálem je potvrzení stability bankovního sektoru a obnovená ochota bank úvěrovat domácí podniky i obyvatelstvo v době, kdy se úrokové sazby pohybují na rekordně nízkých úrovních," uvedl předseda organizačního výboru ocenění Petr Stuchlík s tím, že i přes relativně klidný rok se však objevily zajímavé inovace, jako je například spuštění bezkontaktních plateb mobilními telefony.

Za nejprospěšnější projekty považuje veřejnost podle průzkumu agentury STEM/MARK aktivity Pomozte dětem (tzv. projekt Kuře) podporovaný Raiffeisenbank, dárcovství krve zaměstnanci Komerční banky a projekt pomoci lidem postiženým autismem, který sponzoruje LBBW Bank CZ.

Nejdynamičtější bankou roku zvolila odborná porota Fio banku. Druhé místo v této kategorii patří UniCredit Bank Czech Republic, na třetím místě se letos umístila Equa bank.

"Trendy se mění velmi rychle. Pokud chtějí dnes banky zůstat na špičce, musí mít velmi dobrou obchodní a technologickou strategii. Rostoucí dynamika trhu s sebou přináší požadavky na kvalitní služby šité na míru klientům. Velká část zákazníků dnes ovládá svůj bankovní účet prostřednictvím internetu, běžné je používání sociálních sítí a srovnávacích portálů," říká Pavel Riegger, partner oddělení poradenství pro finanční instituce společnosti Ernst & Young. Podle jeho slov by proto banky neměly situaci na trhu rozhodně podceňovat.

Již podruhé také hlasovali nejbohatší Češi a Slováci z žebříčku sestavovaného serverem Motejlek.com pro Privátní banku roku. Několik desítek hlasujících zvolilo jako nejlepší privátní banku J&T Banku před ČSOB a Českou spořitelnou.

Ve spolupráci s Kontem Bariéry hodnotí ocenění Fincentrum Banka roku 2012 dále přístup finančních institucí k handicapovaným. Titul Banka bez bariér 2012 získala Československá obchodní banka. Druhé místo obsadila Česká spořitelna, třetí skončila Komerční banka. Přístup do poboček i jednotlivé produkty a služby hodnotili handicapovaní v každém ze 14 krajů ČR.

Generálním partnerem ocenění je společnost Fincentrum, poskytovatel služeb finančního poradenství v ČR a na Slovensku. Partnerem je od vzniku ocenění také jedna z nejvýznamnějších světových společností v oboru poradenství, společnost Ernst & Young.

Jan Soukup, soukupj@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688