mzv.cz (MZv ČR)
Makroekonomika  |  16.08.2023 20:53:26

Kypr - Kulturní a kreativní odvětví, gaming, příležitosti pro český export. Mapa globálních oborových příležitostí 2023/2024

Turistika patří k nejdůležitějším sektorům kyperské ekonomiky. Vláda se zaměřuje na její obnovu, rozvoj a diverzifikaci. Zde se nabízejí příležitosti pro české firmy (vybavení hotelů, včetně například designového osvětlení, sportovních, informačních center a tematických parků). Na obnovu turistiky po pandemii bylo vyhrazeno 18,6 mld. EUR.

Rozpočet ministerstva cestovního ruchu na rok 2023 činí 54 mil. EUR. Ministerstvo pro turistiku stanovilo pro rozvoj sektoru šest hlavních tematických celků, které jsou plánovány na několik let. První z nich se týká digitálního marketingu, zahrnuje propagaci Kypru jako turistické destinace doma i v zahraničí prostřednictvím inzerce. Druhé téma se týká zkvalitnění nabízeného produktu, podpory specifických forem cestovního ruchu a výdajů na zlepšení infrastruktury. Třetí se týká rozvoje oblastí z hlediska cestovního ruchu, jako jsou horské, venkovské a okrajové oblasti, a to prostřednictvím akcí, jako je například trasa "Heartland of Legends". Čtvrté opatření se týká rozvoje domácího cestovního ruchu, na který je cílen Program mimořádné podpory domácího cestovního ruchu. Pátá oblast zahrnuje spolupráci s cestovními kancelářemi a leteckými společnostmi a cílené partnerství v oblasti společné reklamy. Šesté téma se týká provádění opatření zahrnutých v plánu obnovy a odolnosti, na něž jsou v rozpočtu vyčleněny přibližně 3 mil. EUR (76,9 mil. CZK) a pro něž budou vypracovány čtyři projekty. Největší část rozpočtu, tj. 40 % z výše uvedené částky 53,7 mil. EUR, je určena na marketing, 25 % na platy zaměstnanců a 25 % na modernizaci produktů cestovního ruchu. Ministerstvo dále vyhlásilo pro rok 2023 celkem 18 grantových projektů pro jednotlivé specifické formy cestovního ruchu zejm. na venkově, nebo pro zimní období, na které je z rozpočtu vyhrazeno 15 mil EUR. Na reklamu vyhradilo téměř 20 milionů EUR, z čehož 5 milionů EUR je určeno na digitální reklamu (3 miliony EUR na zimní měsíce).

Kypr uzavírá smlouvy na letecká spojení s mnoha novými destinacemi. Cílem strategie je, aby se do roku 2030 zvýšil celkový počet turistů, kteří Kypr každoročně navštíví, a aby se podíl lidí, kteří Kypr navštíví v zimních měsících, zvýšil z 25 na 40 %. Jedním z důležitých cílů je rozšířit turistickou sezónu ostrova na celý rok, tedy i v zimních měsících (listopad – březen), jejichž potenciál je v tomto ohledu nevyužitý.

Kypr, počet obyvatel, HDP, inflace, nezaměstnanost, export, import a obchodní bilance, dluh. Mapa globálních oborových příležitostí 2023/2024, souhrnná teritoriální informace.

Článek je součástí projektu MZV Mapa globálních oborových příležitostí

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Makroekonomika:

Čt 10:12  Vládní důchodová odvaha Research (Česká spořitelna)
Čt 10:09  Růst HDP v 1q24 Research (Česká spořitelna)
Čt 10:05  ČR: Index PMI v průmyslu klesl, trhy očekávaly naopak růst ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Čt 10:04  Fed dle očekávání sazby nezměnil Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688