Romana Hubáčková (RekvalifikačníKurzy.cz)
Finanční rady  |  02.03.2023 18:06:13

Rekvalifikační kurzy v Praze 2023: Získejte konkurenční výhodu

Zajímá vás jaké rekvalifikační kurzy lze absolvovat v Praze? Pražané a lidé z okolí mají velkou výhodu oproti obyvatelům z jiných krajských měst. Zde je opravdu z čeho vybírat, jelikož nabídka kurzů je velmi obsáhlá a zasahuje téměř do všech odvětví. Na místním trhu práce je několik tisíc osob, které hledají práci. V případě, že patříte mezi ně, tak zvažte své přihlášení do rekvalifikačních kurzů v Praze, které mohou výrazně zvýšit vaše šance na získání vysněného zaměstnání.















Co je to rekvalifikační kurz?

Rekvalifikační kurz je proces, během kterého jeho účastník získá zcela novou kvalifikaci, odbornou způsobilost nebo zvýší a prohloubí svou dosavadní kvalifikaci o nové poznatky. Rekvalifikační kurz je vhodný pro ty, kteří již nějak znalosti mají, ale i pro ty, kteří dosud žádnou kvalifikaci ve vybraném oboru nezískali.

Výhody rekvalifikačních kurzů nejen v Praze

Rekvalifikační kurzy Praha mají mnoho výhod. Jednou z nich je, že získáte nejen teoretické informace, ale i praktické znalosti. Další výhodou je, že se za krátkou dobu naučíte to, co se jiní učí roky studiem na středních nebo vysokých školách. Rekvalifikace zvýší vaši konkurenceschopnost na trhu práce a tím i šance na získání nové pozice.

Jak probíhají rekvalifikační kurzy?

Prvním krokem je vybrat si vhodný kurz, který se nachází v blízkosti vašeho bydliště, abyste tam mohli docházet. U rekvalifikačních kurzů se obvykle očekává minimálně 80% účast na přednáškách. Na závěr rekvalifikace budete muset složit závěrečnou zkoušku. Po úspěšném absolvování kurzu získáte osvědčení a budete moci začít pracovat ve zvoleném oboru.

Konkrétní rekvalifikační kurzy Praha

Nyní se podíváme na konkrétní rekvalifikační kurzy v Praze, které patří k nejvyhledávanějším: Kurz daňový specialista, kurz účetnictví (podvojné), kurz účetnictví a daňová evidence s využitím pc, kurz mzdové účetnictví se základy personalistiky, kurz personalistika, kurz asistent/ka, kurz programátor www aplikací, kurz marketingu.

Rekvalifikační kurz účetnictví, mzdové účetnictví či daňový specialista

Následující rekvalifikační kurzy mají jedno společné – základ v účetnictví. Jednotlivé kurzy se zabývají bližší problematikou účetnictví, jako jsou mzdy, daně a celkový proces účtování. Kariéra účetního může začít u všeobecného kurzu účetnictví, který nabízí zvládnutí celého procesu účtování, od zavedení účetní jednotky až po účetní uzávěrku.

K účetnictví patří i daně. Kurz daňového specialisty vám pomůže důkladně porozumět daňové problematice. V malých a středních podnicích se vždy hodí šikovná mzdová účetní, která zpracovává mzdy a navíc rozumí zákoníku práce, který s vyplácením mezd úzce souvisí. 

Tip! Kurz personalistiky můžete studovat i v online formě.  

Rekvalifikační kurz personalista, asistentka

Administrativa – společná činnost personalistů a asistentů firem. Pro ty, kteří si chtějí osvojit základní administrativní úkony, je vhodné využít kurz asistenta.

"Administrativní řízení je jednou z klíčovou činností pro chod celé firmy. Ať už se jedná o organizaci ostatních zaměstnanců, vedení zápisů, ale i správu a vedení veškeré dokumentace."

Personalista řídí personální agendu, která však zahrnuje i administrativní úkony. Jedná se o tvorbu pracovních smluv, přehledný zápis z vedení bezpečnosti práce a ukončování pracovních poměrů. Úkolem personalisty však není jen administrativní činnost. Personalista přijímá nové zaměstnance, vede pohovory, je tím na koho se mohou zaměstnanci obracet se svými dotazy.

Rekvalifikační kurz marketing a programátor www aplikací

Poslední kategorií rekvalifikačních kurzů je marketing a správa webových stránek. Reklama je pro společnost velmi důležitá, protože zvyšuje její příjmy. Pracovník marketingu je tím kdo využívá online nástroje, sociální sítě a pracuje s reklamou. Naopak programátor www aplikací je tím, který navrhuje a samostatně tvoří webové aplikace a vytváří propagační webové stránky firmy.

Nabídka rekvalifikačních kurzů v Praze se opravdu bohatá. Vyberte si jeden z představených kurzů a začněte s rekvalifikací. Zajistíte si lepší postavení na trhu a získání perspektivního zaměstnání.

Ing. Romana Hubáčková

Vystudovala vysokou školu UTB ve Zlíně na fakultě ekonomiky. Již během posledního ročníku nastoupila do zaměstnání jako mzdová účetní a personalistka. Od roku 2013 pracovala jako lektorka kurzu Mzdové účetnictví, později se stala garantkou rekvalifikačního kurzu Personalistika, o pár let později i vzdělávacího kurzu pro asistentky (sekretářky). V současné době se pohybuje v HR při náboru nových lektorů pro rekvalifikační kurzy a zajišťuje plynulý chod výuky po celé ČR. Přitom nezapomíná sledovat aktuality v oblasti účetnictví.



RekvalifikacniKurzy.cz

Nezaměstnanost či horší uplatnění na trhu práce? Lidé se přiklánějí k absolvování rekvalifikace a změně oboru. Na stránkách RekvalifikacniKurzy.cz naleznete přehledný vyhledávač rekvalifikačních kurzů po celé České republice. Najdete zde aktuální nabídku kurzů s akreditací seřazenou podle termínu konání, města, kraje a oboru – např. účetnictví a daňová evidence, mzdové účetnictví, daně, personalistika, online marketing a kurz asistentky/sekretářky. Nechybí ani užitečné tipy a rady z této oblasti.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Út   8:00  Chytré šetření s chytrou domácností Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
Po 10:24  Rozdělený dluhopisový trh Richard Bechník (Swiss Life Select)
Po   0:00  Jak pronajmout byt, hlavní zásady Petr Holub (MojeNebankovka)

Přečtěte si také:

06.03.2024Proč absolvovat rekvalifikační kurz v IT? Tereza Drbohlavová (RekvalifikacniKurzy.cz)
17.04.2023TOP 5 rekvalifikačních kurzů v Plzni Romana Hubáčková (RekvalifikačníKurzy.cz)
17.02.2023Top 7 rekvalifikačních kurzů v roce 2023 Tereza Drbohlavová (RekvalifikacniKurzy.cz)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688