Tereza Drbohlavová (RekvalifikacniKurzy.cz)
Finanční rady  |  06.03.2024 12:36:30

Proč absolvovat rekvalifikační kurz v IT?

Práce v oblasti IT je zajímavou volbou pro ty, kteří mají zájem v technologiích. Co udělat pro to, abyste se stali IT profesionálem? Jednou z možností je rekvalifikace. Jak probíhá rekvalifikační kurz programátora www aplikací se dozvíte v následujících řádcích.

 

Proč pracovat v IT?

Práce v IT je v dnešní době technologií na vzestupu. Prvním bodem pro úspěšné vykonávání této pozice, je však získání základního povědomí o programovacím jazyce a celkově o technologiích. Oblast IT je veliká, a proto jednotlivé úkony provádí různí IT pracovníci. Specializace pro určitou oblast např. bezpečnost sítě, vývoj aplikací, návrhy a realizace HW řešení nebo instalace a správa OS, jsou jednotlivé odvětví, kterými se může IT pracovník zaobírat. Specializace na určitou oblast technologie je správným krokem pro její důkladné pochopení a další rozvoj. Oblast IT je však neustále rozvíjejícím se oborem, který vyžaduje neustále vzdělávání se, a to prostřednictvím školení a kurzů. Sledováním nových trendů a rozvoj dosavadních znalostí a dovedností, je nezbytné pro úspěšné a dlouhodobé uplatnění. Rekvalifikační kurz není tedy jen volbou pro úplné začátečníky. Ocení jej i ti, kteří se v IT oboru již pohybují a potřebují si své znalosti osvěžit, nebo načerpat nové nápady.

Rekvalifikační kurz programátor www aplikací

Jednou z oblastí v IT je programátor www aplikací. Kurz uvítají začátečníci, kteří si chtějí osvojit základní dovednosti v oblasti programování webových aplikací. Využít jej může každý, kdo se zajímá o tvorbu webových aplikací pro vlastní podnikání i ten, který jej využije v zaměstnání. Krok po kroku lze získat povědomí o tvorbě webových stránek. Snad největší výhodou je, že pro to, abyste úspěšně absolvovali tento kurz nemusíte být odborníkem na středoškolskou ani vysokoškolskou matematiku.

Absolventi kurzu programátor www aplikací jsou schopni navrhovat a samostatně tvořit webové aplikace s databázemi. Vytvářejí poutavé propagační a marketingové materiály pro firmy, sportovní a kulturní společnosti i pro jednotlivce. Samozřejmostí je pochopení a používání programovacího jazyka. Kurz nabízí obecný úvod do problematiky, orientaci v oboru, možnosti, kde hledat potřebné zdroje a jak se orientovat v novinkách pro následnou tvorbu webových stránek.

Kdo se může do rekvalifikačního kurzu programátor www aplikací přihlásit?

Výhodou rekvalifikačních kurzů je, že se do nich může přihlásit prakticky kdokoli. Na věku ani pohlaví nezáleží. Programování lze zahájit v jakémkoli věku. Programátorkami se navíc velmi často stávají ženy, i když jsou stále v menšině. Firmy se navíc snaží přilákat do IT sektoru stále více žen. Výhodou pro ženy je, že mnoho odvětví IT poskytuje flexibilní pracovní dobu, což jim umožňuje zvládat pracovní a rodinný život po narození dětí. Právě IT odvětví nabízejí ženám i na rodičovské dovolené různé částečné úvazky, včetně práce z domova.

5 důvodu proč se rekvalifikovat na programátora webových aplikací

Pokud stále váháte, zda absolvovat rekvalifikační kurz programátor www aplikací např. zde: https://orangeacademy.cz/it-kurzy/rekvalifikacni-kurz-tvorba-www-aplikaci, uvádíme důvody, které vám vaše rozhodování rozhodně usnadní.

1. Vysoké platy

Jedním z impulsů, proč se rekvalifikovat je i touha pro vyšší mzdě. V IT oborech je všeobecně známo, že za svou práci dostanete skvěle zaplaceno. Oproti všeobecné průměrné mzdě, je v IT odvětví průměrný měsíční plat 70 tisíc korun.

2. Jistota do budoucna

Postupná digitalizace a automatizace je hlavním důvodem proč firmy stále více investují do technologií a s tím je i spojená poptávka po IT pracovnících.

3. Otevřenost IT oboru

Rostoucí potřeba po IT pracovnících, je skvělá šance pro čerstvé absolventy a nováčky v oboru. V IT oboru je zkrátka normální přijmout i motivovaného začátečníka, který je ochoten se dále vzdělávat.

4. Home office

Práce z domova je stále u některých profesí problém. Programátoři však mohou velmi často pracovat kdykoli a odkudkoli, jelikož nejsou omezeni prostorem ani časem, kdy mají plnit své povinnosti.

5. VŠ není potřeba

Posledním důvodem je, že nemusíte absolvovat mnohaleté studium a předkládat diplom. Pro začátek totiž velmi často stačí rekvalifikační kurz.

Tereza Drbohlavová

Psaní textů ji provází od základní školy, kde se podílela na tvorbě školního časopisu. Od roku 2020 podniká v oboru pojišťovnictví a dále jako obchodní konzultantka a pracovnice online marketingu ve společnosti LEADMACHINE, s.r.o. Spojením oborů, ve kterých podniká, získává informace a zkušenosti pro psaní svých textů jako copywriterka. Se společností Orange Academy s. r. o. spolupracuje od roku 2022, kde se převážně věnuje psaní textů o účetnictví, marketingu a pojištění.


RekvalifikacniKurzy.cz

Aktuální nabídka kurzů s akreditací seřazená podle termínu konání, města, kraje a oboru – např. účetnictví a daňová evidence, mzdové účetnictví, daně, personalistika, online marketing, kurz programování a kurz asistentky/sekretářky. Na stránkách RekvalifikacniKurzy.cz naleznete přehledný vyhledávač rekvalifikačních kurzů po celé České republice. Pomáháme lidem zvýšit kvalifikaci a najít uplatnění v nových oborech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Pá   0:00  Pohlídejte si náležitosti darovací smlouvy na nemovitost Petr Holub (MojeNebankovka)
Čt 10:57  Povolené přečerpání, nebo kreditní karta? Po čem sáhnout? Iva Grácová (Bezvafinance)
Čt   8:00  Domácnost za poloviční náklady. Přejděte na smart home Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
St   0:00  Penzijní připojištění se mění, pro koho je výhodné Petr Holub (MojeNebankovka)

Přečtěte si také:

17.04.2023TOP 5 rekvalifikačních kurzů v Plzni Romana Hubáčková (RekvalifikačníKurzy.cz)
19.03.2023Rekvalifikační kurz Ostrava: co, proč a za kolik Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)
02.03.2023Rekvalifikační kurzy v Praze 2023: Získejte konkurenční výhodu Romana Hubáčková (RekvalifikačníKurzy.cz)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688