Patria (Patria Finance)
Investice  |  04.10.2022 11:08:38

Cílem je nyní zachovat hodnotu investic

Scott Wren z Wells Fargo Investment Institute se na CNBC snažil radit investorům, jak se chovat v současném prostředí vysoké volatility a poklesů. Jeho firma je „tak defenzivní, jak jen může být.“ To znamená, že se orientuje na velké firmy a některé střední, z dluhopisů na ty krátkodobé. Jde o prostředí, kdy je cílem „zachovat hodnotu kapitálu, ne jeho zhodnocení.“

Wren míní, že do konce roku by americké akcie mohly mírně posílit. Pokud k tomu dojde, pravděpodobně se tak stane díky technologiím, energetice a sektoru zdravotní péče. „Od čtvrtého čtvrtletí ale nic moc nečekáme a až do počátku příštího roku to bude sem a tam,“ dodal expert. S tím, že „investoři snad drží defenzivní pozice, času na jejich otevření bylo dost.“ Defenzivním sektorem je například zboží běžné spotřeby, ale i u něj expert doporučuje výběr konkrétních titulů, stejně jako třeba u technologií.

Důraz by podle Wrena měl být kladen na schopnost generovat vysoké cash flow, na silnou rozvahu a dobrý produkt, který je firma v současném prostředí také schopna dodat na trh. Mělo by také jít o společnosti, jejichž náklady neprochází prudkým růstem. Technologie zažívají náročné období, u nich by se Wren zaměřoval na společnosti, které se zabývají zvyšováním efektivity výroby, automatizací a podobně. „Chcete něco, co není tak citlivé na vývoj v celém hospodářství a netrpí tolik růstem cen vstupů,“ míní expert.

O tom, kam se nyní investičně vrtnout, hovořila na CNBC i Nancy Tengler, která stojí v čele Laffer Tengler Investments. Ta se podle svých slov již od osmdesátých let zaměřuje zejména na společnosti schopné znatelně zvyšovat své dividendy. V poslední době pak u svých klientů zvyšuje investice do krátkodobých kvalitních obligací, „ale ne na úkor akcií.“ Právě současná doba je podle ní tou, ve které si silné dividendové akcie vedou dobře. K tomu investorka přidává některé růstové tituly.


Tengler míní, že je dobré držet dobré růstové firmy tehdy, „až se prach usadí.“ Nebylo by ale podle ní dobré příliš upěchat otevírání dlouhých pozic na tomto segmentu trhu. Ohledně složení celého portoflia uvedla, že její firma je plně zainvestovaná a nesnaží se o časování trhu. Na závěr rozhovoru zmínila, že pozornost věnuje průzkumům mezi řediteli firem. Podle nich pak více než 80 % firem hodlá zvyšovat investice do softwaru a hardwaru. Tengler se domnívá, že z tohoto vývoje by měl těžit například Microsoft.

Zdroj: CNBC, Youtube


Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:29  ČNB snížila znovu sazby o 50bb, koruna pod 25 EUR/CZK Raiffeisenbank a.s. (Raiffeisenbank a.s.)
Čt 16:27  Pomalejší růst příjmů zrychluje růst deficitu rozpočtu Raiffeisenbank a.s. (Raiffeisenbank a.s.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688