OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  29.07.2022 20:59:33

Podle Elona Muska se stane vyřízení škody po havárii vozu „sladkým snem“

Na výroční konferenci k hospodaření Tesly bylo ze strany CFO Zachary Kirkhorna řečeno, že je ještě brzy sdílet podrobnosti z finančního výsledku programu pojištění. Namísto toho se vedení soustředilo na domácí i mezinárodní plánovanou expanzi a ideu, že pojištění Tesla dělá z amerických silnic bezpečnější místo. Kromě toho se Elon Musk věnoval i problematice likvidace pojistných událostí a její optimalizaci v zájmu klientů.

Podle Kirkhorna očekává Tesla, že do konce tohoto roku bude největším pojistitelem aut značky Tesla. Kromě toho hodlá ve stejném termínu poskytnout možnost využít pojistné schéma aplikující v reálném čase data o jízdách až 80 % amerických zákazníků této značky. Poté se podle slov CFO hodlá Tesla soustředit na zahraniční expanzi. V současné době je značkové pojištění Tesla dostupné celkem v 8 amerických státech.

Jak se Musk i Kirkhorn na konferenci zmínili, pojištění a jeho atributy se pro ně staly „skutečnou vášní“ a je pro ně důležitější než jeho ekonomická čísla. Chtějí ušetřit peníze svým zákazníkům a současně zvýšit bezpečnost na silnicích. Úsporu potvrzují na sociálních sítích už klienti z Virginie, Colorada a Oregonu. Podle Muska vede přehled o vlastním řízení auta v reálném čase motoristy k bezpečnější a pozornější jízdě. Přitom jsou si vědomi, že to ovlivní cenu pojištění. To povede podle Muska k trvalejší změně jízdních návyků a změně přístupu.

Zpětnou vazbu sbírá ale i samotná Tesla. Z každé nehody auta své značky shromažďuje data o tom, kolik co stojí. To vede k tomu, že je výrobce schopen změnit tvar nebo design automobilů s cílem minimalizovat pravděpodobnost kolize a náklady na opravy havarovaných aut. Zástupci Tesly se zamýšlí nad tím, jak je možné snížit škodní frekvenci a dále zmenšit rozsah škod na autě. A také nad tím, jak postupovat, aby opravy havarovaných vozidel byly co nejrychlejší. Musk se zmínil o tom, že ambicí je zcela změnit současnou praxi po nehodě, kdy je někdy třeba čekat měsíc na vyřízení a kalkulaci škody v pojišťovně. Podle něj by vůz měl být opraven ideálně tentýž den, kdy došlo k jeho nehodě. To by přispělo k celkové makroekonomické efektivitě.

Kirkhorn k tomu podal širší výklad: „Naše škody vyřizujeme interně. Dostaneme-li notifikaci, že došlo k havárii, už pracujeme na přípravě odhadu. A s podporou zákazníka můžeme využít hned naše „kolizní centra“ (servisy) k provedení opravy. Je to end-to-end transparentní proces. A v rámci něho můžeme identifikovat nevýhodné vícenáklady a neefektivnost. Tyto informace předáváme našemu engineeringu a týmu zabývajícímu se software, aby hned aktualizovaly a zlepšily produkt.“ A Elon Musk dodal: „To snižuje náklady na pojištění, zvyšuje spolehlivost produktu. A je to uzavřený okruh opakujících se opatření.“

Podle Muska tento postup přispívá z lepší zákaznické zkušenosti, protože dojde-li k nehodě, nenásleduje žádná diskuse. K opravě dojde ihned. Takže zákazník nemusí podstupovat dohady nejprve s pojišťovnou, pak s likvidátorem při kalkulaci škody, a ještě se servisem. To podle něj může být noční můrou, zatímco Tesla se zažitou praxi snaží nahradit „snem“ jménem Tesla pojištění.

Zdroj:
www.insurtechinsights.com/tesla-insurance-turns-nightmare-claims-experience-into-dream-musk/?utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%2029%20April%202022%20New&utm
_content=Newsletter%2029%20April%202022%20New+CID

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688