mmr.cz (MMR)
Dotace  |  01.06.2022 11:53:02

Ministr Bartoš míří na zasedání ministrů pro evropské fondy do Lucemburku, bude řešit pomoc pro žadatele o dotace

Místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš se zúčastní zasedání Rady pro obecné záležitosti v Lucemburku. Na jednání ministrů zodpovědných za evropské fondy se zaměří na prosazení vyšší flexibility při financování projektů. V pátek se pak zúčastní i zasedání Rady pro dopravu, telekomunikace a energetiku, kde bude řešit legislativní akty EU.

Současná situace ohrožuje projekty, které sama EU významnou měrou v rámci politiky soudržnosti financuje. Musíme řešit současné potřeby členských států zasažených uprchlickou vlnou a jejími dopady na vlastní občany, ale také podpořit příjemce z fondů EU, kteří rovněž čelí výjimečné situaci, a to rozvolněním pravidel,” uvedl místopředseda vlády pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš.

Hlavní diskuze bude věnována politice soudržnosti a výzvách spojených s důsledky současné uprchlické krize na realizované projekty. Tématem diskuzí bude i získání podpory pro návrhy společné iniciativy již 12 členských zemí pro zmírnění dopadů Ukrajinské krize, kterou inicioval právě ministr Ivan Bartoš.

Snahou je dosáhnout vyšší flexibility pravidel pro využití evropských prostředků jak pro rozvoj všech regionů, tak pro znovu nastartování ekonomiky a zvládnutí aktuálních dopadů krizí – covidové i uprchlické.

V rámci cesty se Ivan Bartoš setká se státním tajemníkem švédského ministerstva podnikání a inovací Oskarem Magnussonem.

Na Radě pro dopravu, telekomunikace a energetiku (TTE) bude Ivan Bartoš spolu s kolegy projednávat legislativní akty EU, jakým je například Akt o umělé inteligenci, který stanoví jednotná pravidla pro kontrolu umělé inteligence. Na programu jednání je dále jednotná evropská digitální identita (eID) či digitální cíle v rámci Evropské digitální dekády 2030. Diskutovat bude i o prioritách v oblasti digitální agendy v souvislosti s nadcházejícím předsednictvím České republiky v Radě EU, které nás čeká již za měsíc.


Rada pro obecné záležitosti (General Affairs Council, GAC) je nejčastější formací Rady EU, hlavního rozhodovacího orgánu Evropské unie. Vedle politiky soudržnosti je odpovědná například za schvalování sedmiletého rozpočtového plánu EU, rozšíření a další. V Radě pro obecné záležitosti zasedají ministři pro evropské záležitosti členských států nebo jejich zástupci. Příslušnost ministrů se mění dle projednávané agendy.

Rada pro dopravu, telekomunikace a energetiku (TTE) usiluje o splnění cílů EU v oblasti dopravy, telekomunikací a energetiky, jejím cílem je vybudovat moderní, konkurenceschopné a efektivní trhy a infrastrukturu a vytvořit transevropské dopravní, telekomunikační a energetické sítě. Složení Rady TTE a počet jejích zasedání závisí na tématech zařazených na pořad jednání. V Radě zasedají ministři dopravy, ministři energetiky, ministři pro telekomunikace a ministři či vládní představitelé, v jejichž gesci je digitální oblast.

Ministr Bartoš míří na zasedání ministrů pro evropské fondy do Lucemburku, bude řešit pomoc pro žada
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688