Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  08.04.2022 13:16:42

Hradec ocenil své sportovce, sportovcem roku se stal střelec Kostelecký

Město Hradec Králové ocenilo během včerejšího slavnostního večera nejúspěšnější sportovce a sportovní kolektivy v kategoriích mládeže a dospělých za sportovní výsledky z let 2020 a 2021. Patronkou letošního ročníku ankety byla olympijská vítězka v tenisové čtyřhře Kateřina Siniaková. Sportovcem roku se stal střelec David Kostelecký, ve sportovních kolektivech pak první místo obsadil hokejový A tým hradeckého Mountfieldu. Do síně slávy byla uvedena cvičitelka Hana Procházková.
Sportovci roku 2021/2022

„Město Hradec Králové je jednoznačně sportovní město, nejen, že se snažíme rozvoj sportu podporovat různými dotacemi, ale zároveň investujeme do oprav a vybudování sportovního zázemí. A právě pak díky všem sportovcům, kteří podávají obdivuhodné výkony a mohou dělat naplno co je baví, nám všechno dává smysl. Všem oceněným sportovcům a jejich trenérům patří velký dík za vytváření příkladů pro ostatní a vzornou reprezentaci. Navíc, bez odpovídajícího rodinného zázemí by především naše sportovní naděje nemohly podávat tak skvělé výkony. Tedy obrovský dík patří i rodičům našich mladých sportovců. Nesmírně si také cením účasti Kateřiny Siniakové, která je tím nejlepším příkladem pro naše mladé sportovce. Díky ní vidí, že píle a osobní oběti nesou výsledky, které je mohou dostat třeba až do světové špičky v jejich sportovním odvětví,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Sportovcem roku v kategorii dospělých se stal střelec a olympijský medailista David Kostelecký, na druhém místě skončil atlet Michal Desenský a třetí místo obsadil cyklista Michael Kukrle. Vedle nich byli oceněni také fotbalista Pavel Dvořák, karatistka Anna Faltová nebo sportovní střelec, paralympionik Tomáš Pešek.

Na prvním místě v kategorii kolektivů se umístili hokejisté A-týmu Mountfield HK. Na dalších místech pak A tým mužů FC Hradec Králové a družstvo Elkov Kasper Cycling Teamu.

Do síně slávy byla uvedena propagátorka cvičení rodičů a dětí a zakladatelka MŠ Pohádka paní Hana Procházková.

V kategorii jednotlivců mládeže Naděje královéhradeckého sportu získali ocenění za sportovní výkony v letech 2020 a 2021 golfista Filip Červinka, plavkyně Kateřina Zimová, běžkyně Michaela Metelková, atlet David Jarolímek, karatista Denis Hanzlík, vodní slalomář Tomáš Indruch, judistka Luisa Pokorná, fotbalista Daniel Kutík, gymnastka Nathali Tučková a běžec Jakub Chaloupský.

Mezi kolektivy Nadějí královéhradeckého sportu byli oceněni starší žáci FC Hradec Králové, mladší žákyně pozemního hokeje Hockey Club Slavia HK a mažoretky CHEEKY CHEERKY – junior.

Cvičitelka a náčelnice sokolské Župy Orlické HK Vlasta Kaplanová, trenérka ženského fotbalu Radka Kozlovská a cvičitelka Eva Vlčková byly vyhlášeny v kategorii trenér/ka a cvičitel/ka.

Pro slavnostní večer, který se odehrál ve Filharmonii Hradec Králové, byl připraven bohatý doprovodný program. V jeho průběhu se představily královéhradecké sportovní a kulturní organizace: A-TEAM Hradec Králové, Dance Team Hradec Králové, Vem Camará Capoeira, oddíl moderní gymnastiky TJ Slavia Hradec Králové a taneční skupina Sahar. Celým večerem zněl hudební doprovod klarinetovo-saxofonového souboru Clarinet People ze Základní umělecké školy Střezina.

Kompletní výsledky spolu s dalšími informacemi o oceněných sportovcích a trenérech budou v tomto týdnu zveřejněny na webových stránkách města zde.

Kateřina Šmídová, tisková mluvčí

Sportovci roku 2021/2022

Zodpovídá: administrator
Vytvořeno / změněno: 7.4.2022 / 8.4.2022
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

St 13:08Na Vsetíně ocenili nejlepší sportovce města za rok 2023 Město Vsetín (mestovsetin.cz)
19.04.2023Anketa Sportovec Středočeského kraje za rok 2022 má své vítěze Středočeský (kr-stredocesky.cz)
24.03.2023Anketa Sportovec roku Českolipska zná své vítěze kraj-lbc.cz (Liberecký kraj)
08.02.2023Hradec ocení nejvýznamnější sportovce loňského roku Hradec Králové (hradeckralove.org)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688