Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  19.04.2023 14:20:00

Anketa Sportovec Středočeského kraje za rok 2022 má své vítěze

Sportovcem Středočeského kraje za rok 2022 je judista Adam Kopecký, který vyhrál v hlavní kategorii. Na samý vrchol ankety vynesly mladoboleslavského judistu dvě bronzové medaile z mistrovství světa dorostu a juniorů.

Slavnostní vyhlášení ankety Sportovec Středočeského kraje za rok 2022 se konalo včera večer v Městském centru Grand ve Slaném. Do ankety zaslaly tělovýchovné jednoty a kluby z celého kraje bezmála dvě stovky nominací svých sportovců. Ti se ucházeli o umístění v osmi vypsaných kategoriích, handicapované sportovce nevyjímaje. V kategorii Největší sportovní talent dostala nejvíce hlasů stolní tenistka z Vlašimi Veronika Poláková, mládežnickým týmům kralovaly beachvolejbalistky Anna a Kateřina Pavelkovy, dospělým družstvům už tradičně dominovali basketbalisté Nymburka. Do Síně slávy byl uveden bývalý kapitán hokejové reprezentace Jiří Pospíšil, nejúspěšnějším krajánkem se stal nymburský kanoista Martin Fuksa. Trenérem roku byl vyhlášen úspěšný mladoboleslavský kouč extraligového florbalu Petr Novotný.

„Blahopřeji vítězům, ale oceňuji výkony všech ostatních sportovců, kteří byli nominováni. Vždycky mě potěší, když vidím, kolik Středočechů se sportu aktivně věnuje. Ať už sportujeme na amatérské úrovni, nebo profesionálně, vždycky je důležité, aby nám tahle aktivita přinášela radost a dobrou náladu. Jako celoživotní sportovkyně si nedokážu představit život bez pohybu a jsem ráda, že i díky podobným anketám můžeme představit skvělé sportovní osobnosti, které mohou motivovat a přivést ke sportu celé další generace sportovců. Z pozice hejtmanky vnímám podporu sportu jako naši povinnost. Letos z rozpočtu kraje rozdělíme na sport celkem bezmála 80 milionů korun. A byla bych ráda, kdyby tato částka vzrůstala,“ uvedla hejtmanka Petra Pecková.

Před samotným vyhlášením ankety byli oceněni medailisté ze Zimní olympiády dětí a mládeže 2023 v Královéhradeckém kraji. „Ti dokázali, že i když nejsme zrovna kraj, který by měl dokonalé podmínky k výchově zimních sportovců, tak skončili v celkovém hodnocení na výborném 4. místě a přivezli celkem 19 medailí. Děkujeme jim za reprezentaci kraje a přejeme mnoho dalších sportovních úspěchů. Je vidět, že nám dorůstají další generace, pro které je sport samozřejmou součástí života a způsob, jak trávit volný čas. Poděkování patří i jejich trenérům a rodičům, bez jejichž podpory by se mladí sportovci neobešli,“ doplnil radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688