mzv.cz (MZv ČR)
Cestování  |  19.03.2021 08:58:00

Informace o cestování do Malajsie a návratu do ČR

Informace o cestování do Malajsie a návratu do ČR

02.03.2021 / 01:30 | Aktualizováno: 19.03.2021 / 08:58

VYCESTOVÁNÍ Z ČESKÉ REPUBLIKY:
Aktuální informace o podmínkách vycestování z ČR a vstupu do ČR jsou zveřejněny na webových stránkách Ministerstva zahraničních věcí ČR.

MALAJSIE

1. VYCESTOVÁNÍ Z ČR a NÁVRAT DO ČR

Vláda v souladu s čl. 5 a 6 ústavního zákona č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky, vyhlásila pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru na území České republiky nouzový stav na dobu 30 dnů od 00:00 hodin dne 27. února 2021.

Vycestování z ČR (mimo nezbytné, naléhavé a neodkladné cesty) je zakázáno do 11 zemí světa s extrémním rizikem nákazy COVID-19 způsobeného novými mutacemi koronavirus SARS-CoV-2 dle ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví

Pro návrat českých občanů platí pravidla stanovená ochranným opatřením Ministerstva zdravotnictví, jejichž výklad přinášíme pro všechny kategorie rizikových zemí v článku Rozcestník.

 

2. VSTUP NA ÚZEMÍ A TRANZIT

Malajsijské státní hranice jsou uzavřeny. Zakázány jsou cesty Malajsijců do zahraničí i cizinců do Malajsie. Osoby, které získají k přicestování výjimku od malajsijského imigračního úřadu, musí absolvovat 7 denní karanténu v dedikovaném ubytovacím zařízení. Registrace k získání souhlasu se provádí na webu safetravel.myeg.com.my, kde se současně hradí náklady na testování a pobyt v karanténě (celková částka převyšuje 5000 MYR).

Krátkodobé cesty (do 14 dnů) jsou výjimečně umožňovány pouze obchodníkům a investorům, kteří získají povolení k vstupu. Tyto osoby nemusí podstupovat karanténu, avšak program jejich pobytu (včetně místa ubytování) podléhá schválení místních orgánů. Nelze proto např. spojit obchodní jednání s dovolenou.

3. DOPRAVA

Omezeně létají komerční spoje, především Qatar Airways, KLM a Turkish Airways. Přes mezinárodní letiště v Kuala Lumpur je v omezené míře možný tranzit do dalších zemí. Podmínkou je předložení letenky do následné destinace a omezení doby tranzitu na max. 24 hodin. Přesun mezi dvěma hlavními terminály letiště (KLIA a KLIA2) není možný.

4. OPATŘENÍ

Od 13. ledna do ukončení vakcinace obyvatel (pravděpodobně v prosinci 2021) platí v celé Malajsii zákaz cest překračujících hranice členských států.

Ve státech Penang, Selangor, Kuala Lumpur, Johor, Sarawak a Kelantan platí Opatření na podmíněné omezení pohybu (CMCO), které umožňuje konání společenských akcí, jako jsou svatby, svatební hostiny, konference, náboženská procesí, setkání, semináře, kurzy a skupinové sportovní aktivity pouze s 50% počtem účastníků stanoveným v operačních a provozních pravidlech (SOP) k zajištění fyzického odstupu.

Ve státech Putrajaya, Labuan, Terengganu, Melaka, Pahang, Perlis, Perak, Negri Sembilan, Kedah a Sabah platí mírnější Opatření na omezení pohybu pro obnovu (RMCO), omezující pouze hromadné náboženské aktivity a umožňující ostatní aktivity při dodržení SOP.

 

5. ODKAZY NA MÍSTNÍ INSTITUCE

Ministerstvo zahraničních věcí Malajsie 

Ministerstvo zdravotnictví Malajsie

 

PAPUA NOVÁ GUINEA

2. VSTUP NA ÚZEMÍ A TRANZIT:

Možnost vstupu do PNG je omezena, stejně tak možnosti vycestovat. V případě cest do Velké Británie, všech států Evropské unie, Švýcarska, Norska, Jihoafrické republiky, Izraele, Libanonu, Jordánska, Francouzské Guyany, Chile, Nigérie, USA, Kanady, Indie, Pakistánu, Malajsie, Spojených arabských emirátů, Filipín, Indonésie, Korey, Japonska a Číny, Singapuru a Austrálie musí cestující žádat o souhlas s cestou. Ministerstvo zdravotnictví PNG může dále osobám cestujícím z těchto zemí zakázat vstup na území.

3. DOPRAVA

Letecké spojení je velmi omezené, všechny osobní letecké spoje do Austrálie byly zrušeny.

4. OPATŘENÍ

Obecně všechny osoby cestující do PNG ze zahraničí musí před cestou vyplnit formulář na webu www.pnghdf.info, dále vyplnit formulář pro cestující přepravované letecky (I-APTF) a předložit negativní výsledek PCR testu na Covid. Následně po příjezdu musí absolvovat 14 denní karanténu. Cizinci jsou po dobu karantény povinni nosit sledovací kotníkové náramky. Na veřejnosti platí všeobecná povinnost nosit roušku.

5. ODKAZY NA MÍSTNÍ INSTITUCE:

Ministerstvo zdravotnictví Papuy Nové Guineje

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688