Research (Česká spořitelna)
Akcie ve světě  |  08.10.2020 09:51:13

Pomoc aerolinkám se blíží

Akciové indexy v USA včera posilovaly, indexy v Evropě spíše nerozhodné. Jestliže v úterý trh v USA oslaboval kvůli vyjádření prezidenta Trumpa, že nařídil zastavit vyjednávání o nové vládní pomoci ekonomice (ano, pro někoho může být toto téma již únavné, nicméně je v současnosti jedním ze středobodů pozornosti trhů), pak včera akcie posilovaly, jelikož Trump své předchozí vyjádření poněkud negoval, když apeloval na zákonodárce (na twitteru...), aby urychleně schválili dílčí pomocná opatření jako je 135 mld. USD na pomoc úhrady mezd pro malé a střední podniky či 25 mld. USD pomoc pro aerolinky. Prezident také tweetoval, že je připraven okamžitě podepsat další formu přímé pomoci občanům ve formě 1 200 USD pro každého občana, jako se tomu tak stalo už na jaře.
Díky tomu mimo jiné posilovaly akcie aerolinek přes 3%. Prezident také zopakoval, že byl léčen experimentálním preparátem na bázi protilátek od firmy Regeneron, po čemž se cítil velmi dobře, akcie firmy v posledních dnech díky komentářům posilují přes 5%. Prezident také zmínil obdobný přípravek od Eli Lili, jež by měl být brzo dostupný a uvedl, že se zasadí o to, aby měli občané terapii těmito přípravky zdarma. Eli Lili včera požádala o zrychlené schválení svého přípravku, jež v předběžných testech dokázal zmírnit průběh onemocnění.

Zveřejněné zápisky z minulého jednání FOMC zásadně kurzotvorné informace nepřinesly, většina členů vidí vyšší riziko spíše v nižší inflaci než ve vyšší, což implikuje incentivu pokračovat v uvolněné měnové politice. FED již dříve naznačil, že úrokové sazby budou blízko nule možná do roku 2023. Zápisky z měnového zasedání dnes zveřejní i ECB.

Po zveřejnění o něco vyšších zásob ropy v USA, než se očekávalo, ceny ropy včera oslabovaly přes 1%, zlato přidalo k 0,5%. 

Výsledky za třetí kvartál jsou dnes očekávány od Domino’s Pizza, jež by měly přinést pokračující růst tržeb díky rostoucímu objemu objednávek na dovoz jídla v epidemické situaci, čistý zisk je dle konsenzu očekáván meziročně vyšší o 30%.

Zveřejněny by měly být i týdenní data o počtu žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA, očekává se, že nové žádosti i celkový počet žádostí by měl mírně klesnout.

Indexy v Asii dnes převážně posilují, futures v Evropě také ukazují na růst přes 0,5%.

Jan Šafránek, analytik České spořitelny

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Čt 11:44  RBI: Čistý zisk nad odhady Research (J&T BANKA)
Čt 11:41  FED mírní vyjádření k sazbám, čeká se na Apple Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688