Orange Academy (Orange Academy)
Práce  |  05.12.2019 18:39:34

Německo nabízí zajímavé možnosti uplatnění na trhu práce…

Lidé chtějí mluvit německy během několika týdnů. Proč? Narůstá poptávka a řada českých společností rychle míří na velký německý trh, který skýtá spoustu možností a zajímavých pracovních příležitostí. Na druhou stranu také německé společnosti investují zase do těch českých. Obchody se začínají propojovat a je nutné se dobře dorozumět cizí řečí. Mnoho českých zaměstnanců sice splňuje požadované nároky na odbornost a kvalifikaci, ale k výkonu povolání si potřebují doplnit i slabou znalost němčiny.

 

 

S německým jazykem přichází do styku řada zaměstnanců

Narůstá počet zaměstnanců, kteří se setkávají s německým jazykem v práci, i když dosud němčinu v profesním ani soukromém životě nepotřebovali. Dnes je nemožné nemít dobrou znalost němčiny a přitom chodit na schůzky a reportovat výsledky do německých firemních centrál. Německý jazyk je nutností!

Novým trendem je také absolvovat video schůzku online např. po Skypu. Při ní se dá s pomocí specializovaných programů spustit připravená prezentace a odpovídat jen na otázky s ní spojené. Pro české pracovníky je to jednodušší cesta, když si mohou v cizím jazyce připravit materiály dopředu a nemusí vést celou konverzaci pouze v německém jazyce. Nehrozí tak, že dojde k nedorozuměním kvůli špatné výslovnosti.

Jaká úroveň německého jazyka vám bude stačit?

S vývojem zahraničního trhu a dalšími změnami ve spolupráci s německými firmami se mění rovněž i požadavky na jazykovou úroveň. Dosud jste si vystačili s nízkou úrovní A1 či A2, v lepším případě B1. To už dnes neplatí! Základní dorozumívací schopnost přestává stačit. Chcete-li se na pracovním trhu uplatnit na lepších pozicích, musíte ovládat němčinu na vyšší úrovni. Vhodné je i doplnění znalostí o konkrétní zaměření, např. IT, stavebnictví, zdravotnictví a právo. Ve větších firmách nabízí přímo kurzy německého jazyka, ty se pořádají jednou až dvakrát týdně. Zaměstnavatel vám však může také poskytnout úhradu intenzivních lekcí nebo individuální výuku na míru. Většinou na to využívá externí jazykové školy či lektory.

Naučte se dobře německy v co nejkratším čase

Kdo by se nechtěl naučit německy v co nejkratším čase a zároveň se umět perfektně dorozumět v Německu, Rakousku a dalších zemích? Myslíte si, že je to nemožné? Je to opravdu reálné, a to s pomocí intenzivní výuky německého jazyka. Kvalitní několikatýdenní jazykový kurz se zaměřením na vysokou komunikační úroveň vás může posunout ve vašich znalostech víc než několikaleté studium na střední či vysoké škole. Školní němčina opravdu nestačí, ve většině případů je bohužel velmi málo kladen důraz na komunikaci v cizí řeči. A to je chyba!

V českých školách je výuky němčiny zaměřená spíše na gramatiku

Je hodně studentů, kteří se učili němčinu např. osm let na gymnáziu a dokonce z ní maturovali. Nicméně ani poté nejsou schopni vést plynulou konverzaci s německy mluvícím člověkem, o odbornějším tématu ani nemluvě. Mnoho lidí se také během svého života zaměřovali spíše na angličtinu, což je škoda, protože němčina má mnohem větší potenciál, když vezmeme v potaz, že sousedíme s německy hovořícími zeměmi. Hodně lidí za svůj život získá nechuť k němčině díky nekvalitní výuce ve škole, většinu studentů totiž spíše odradí. Obecně jsou na českých školách velké nedostatky při výuce cizích jazyků. Problém spočívá v tom, že se učitelé zaměřují především na zvládnutí gramatiky, a tak nezbývá čas na komunikativní metody. 

Zajímá vás němčina online a studium přes internet?

Pro aktuální videa o německém jazyce odebírejte kanál Orange Academy.

Vyplatí se to!

Autorka:  Mgr. Iveta Damborská 

 Editorka: Zuzana Klímová  

Orange Academy

Orange Academy se zabývá výukou rekvalifikačních kurzů a školení v oblasti účetnictví, mzdového účetnictví, personalistiky a marketingu. Dále nabízí jazykové kurzy s výukou angličtiny a němčiny přímými metodami Effective English® a Effektives Deutsch®. Od roku 1990 absolvovalo kurzy více než 20 000 účastníků ve 34 městech po celé ČR.

Více na https://orangeacademy.cz









Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688