TNBiz (TN.cz)
Auto Moto  |  10.11.2019 08:27:45

Česko v neděli ráno zahalila mlha, starosti dělá hlavně řidičům.

Česko se v neděli ráno ponořilo do husté mlhy, která na mnoha místech trápí zejména řidiče. Na zhoršenou viditelnost upozorňují silničáři téměř na celém území Čech, zpomalit by řidiči měli také v Brně a okolí. Zapomínat by pak rozhodně neměli na mlhovky.

V neděli brzy ráno pokryla velkou část našeho území hustá mlha. Před tou vydali meteorologové výstrahu už v sobotu. "Očekává se ojediněle tvorba mrznoucích mlh s možností tvorby námrazy," upozorňoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Počasí tak komplikuje hlavně dopravu, řidiči na mnoha místech musí dát nohu z plynu. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) varuje před zhoršenou viditelností na několika úsecích dálnice D1. Pozorní by měli být zejména mezi 45. a 94. a také mezi 141. a 188. kilometrem. Problémy s mlhou hlásí také Praha a Brno.

Mlha se podle silničářů objevuje i na dálnici D3 v jižních Čechách, D8 v Ústeckém kraji a v celém úseku dálnice D10. Pozor musejí dávat řidiči také na D5 z Prahy až hraničnímu přechodu s Německem.

Odborníci připomínají, že v takových případech je čas rozsvítit mlhovky. Předními svítit můžete, zadními musíte. Řada řidičů na to však zapomíná nebo je vůbec neumí používat. Někteří mají dokonce rozsvícená pouze světla pro denní svícení. Jejich používání je však v mlze velmi nebezpečné. 

"Takový řidič je velkým rizikem nejen pro sebe ale i pro ostatní účastníky silničního provozu," upozorňuje policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že pokud řidič nebude správně používat světla, dopouští se přestupku, za který mohou policisté dát pokutu až dva tisíce.

Výstraha meteorologů před mrznoucími mlhami a námrazou platí až do nedělní desáté hodiny pro Prahu, Středočeský, Jihočeský Plzeňský, Karlovarský, Ústecký, Liberecký kraj a Vysočinu. Varování pak bude znovu v platnosti opět v noci na pondělí a v pondělí ráno.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688