uamk.cz (ÚAMK)
Auto Moto  |  08.07.2019 15:31:26

Cesta autem k Jaderskému moři - Chorvatsko, Slovinsko, Itálie. Aktuální informace

ÚAMK upozorňuje na aktuální omezení

Při cestě automobilem za sluníčkem a koupáním v jaderském moři, ať už ve Slovinsku, Chorvatsku nebo Itálii je třeba počítat s omezeními, která putování na jih zpomalí. Samozřejmě, že je na prvním místě nutné uvést ještě na českém území dálnici D1. Ale nejen tam, počítejme s omezeními. Potkají nás i v Rakousku, nově ve Slovinsku nebo Německu a cestou do Itálie.

Podívejte se také: Cesta do Chorvatska - aktualizovaná mapa překážek a omezení od BESIPu

Pokud jde o D1, základních omezení je 5 ve směru k rakouským hranicím. Po opuštění dálnice musíme i nadále počítat s kyvadlovým provozem na novomlýnské hrázi rybníků. V Rakousku, po krátkodobém omezení oprav mostu na silnici S4 na trase Znojmo-Vídeň, je i nadále nutné počítat se čtyřmi zúženími na trase Vídeň-Graz.

Slovinsko dotáhlo dálnici A4 až do samotné hranice, ještě v loňské turistické sezóně scházelo asi 3,5 km do přechodu Grušovlje/Macelj, a tak se běžně tvořily kolony až 3 hodiny. Nyní je dostavba hotová, ale staré už nefunkční dálniční rampy musí být zbourány, což se bude dít až do konce července. Proto je třeba počítat s určitými omezeními.

Stejně jako po přejezdu hranic s tím, že na chorvatské straně se ještě stále jezdí asi 5 km sice po dálnici, ale jen v jednom pruhu, protože je hotova jen trasa do země, nikoliv v opačném směru.

Při cestě do Itálie přes Německo ÚAMK varuje před možnými kolonami u německo-rakouském hraničním přechodu Kufstein (dálnice A93). Viníkem jsou kontroly a redukce kamionové dopravy ve vybraných dnech. Nákladní vozy tak zaplní pravý pruh a ten levý určený pro osobní vozy se snadno zahltí. Ještě vážnější je situace v okolí Innsbrucku, kde radnice, aby se město a objízdné trasy nepřeplnily, nedovolí sjezd z přetížené dálnice do Itálie a zpět.

V samotné Itálii na frekventované trase do Benátek cestu zpomalí práce na modernizaci dálnice A4 mezi městy Palmanova a Portogruaro, které budou pokračovat až do roku 2021.

Zkrátka jen na trase Praha – Dubrovník odborníci ÚAMK napočítali 22 větších omezení a na cestě do Itálie do turistického ráje Bibione asi 17. Proto je na místě při plánování své cesty vždy počítat s průměrným zdržením hodinu a půl proti běžnému výpočtu doby cestování.

Asistenční služby pro motoristy, dopravní informace, dálniční kupóny, autoškoly, turistické informace, cestování.

ÚAMK je ryze českým poskytovatelem asistenčních služeb s největší tradicí v poskytování asistenčních služeb v České republice s přímým napojením na mezinárodní sítě prestižních automotoklubů sdružených v sítích FIA (Fédération Internationale de L´Automobile) a ARC Europe, prostřednictvím, kterých zajišťuje kvalitní asistenční služby kdekoliv v Evropě i ve světě.

Více na: www.uamk.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688