Petr Volrab (Renesance CI)
Akcie ve světě  |  24.08.2001 00:16:14

Na Wall Street zavládla letargie

Včerejší oživení bohužel nemělo na amerických akciových trzích delšího trvání. V průběhu čtvrteční seance se sice technologický index Nasdaq Composite držel v pozitivním teritoriu. V závěru obchodování však přišla korekce a tento indikátor se opět přiblížil na dosah svému minimu, které vyhloubil v úterý po vystoupení představitelů Fedu.

Dnešní obchodování opět doprovázely nízké objemy obchodů. Jednou z příčin tohoto stavu je vrcholící letní sezóna, kterou řada obchodníků využila k načerpání nových sil. Tato nízká aktivita na trhu zřejmě potrvá až do začátku září, který se odehraje ve znamení oslav Svátku práce. Z úterního vystoupení Fedu vyplynulo, že snižování úrokových sazeb nemusí být ještě u konce. Investoři proto nadále zůstávají v nejistotě, kdy mohou očekávat skutečné zlepšování ekonomické situace a potažmo i hospodářských výsledků jednotlivých společností. Samotné firmy přitom neočekávají zlepšení ukazatelů tržeb a zisků dříve, než ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku. Do tohoto období situuje ekonomické oživení také Fed. Akciové trhy v současnosti vykazují známky přeprodanosti, avšak k obratu k lepšímu bude potřeba nějakého výraznějšího katalyzátoru.
Jednou ze světlých výjimek dnešní seance byly oznámené výsledky největšího amerického prodejce knih Barnes & Noble (BKS), které předčily očekávání. Společnost za druhé čtvrtletí vykázala jen nepatrnou ztrátu, ve srovnání se ztrátou ve výši 11 centů na akcii ve stejném období loňského roku. Průměrné odhady analytiků dotázaných agenturou First Call se pohybovaly ve výši ztráty $0,12 na akcii. Bez započtení mimořádných položek pak zisk dosáhl $9,6 mil. ($0,15 na akcii) oproti loňským $4,5 mil. Nárůst zaznamenaly také tržby, a to na $842,7 mil. z předchozích $797 mil. Společnost dále uvedla, že nevidí žádný důvod, aby snižovala kvůli ochlazující se ekonomice svůj výhled hospodaření pro celý letošní rok. Investoři za to ve čtvrtek akcie společnosti odměnili téměř 3,0 % růstem.

V závěru tohoto týdne budou z makroekonomických dat zveřejněna čísla o vývoji objednávek zboží dlouhodobé spotřeby a počtu prodaných nových domů za červenec. U objednávek se očekává pokles o 0,6 %, přičemž v předchozím měsíci tento ukazatel poklesl o 2,0 %. Jedná se o další indicie, které nám mohou napovědět, zda hospodářství již začíná reagovat na léčebnou kůru v podobě uvolňování měnové politiky Fedu.

Toto zpravodajství pro Vás připravil Renesance Capital Invest
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

Út 08:15Na eurodolaru zavládla nuda ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
04.02.2020Na trzích zavládl optimismus (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688