"PÁTEČNÍ DOBROTY" (3.9.1999)
Stálá páteční rubrika
krušovické restaurace ”NA MICHELSKĚ” - vždy aktuální recept z víkendové nabídky specialit.Dnes specialita z
“chobotnic”
"Chobotnice á la kardinál Richelieu"
- Suroviny:
- 500g zmražené chobotnice
- 1dcl olivový olej
- 1dcl čer veného vína
- 3 rajčata
- 1 cibule
- 40g rozinek
- 2 stroužky česneku
- skořice celá
- zelená petrželka
- špetka muškátového oříšku
- nebo květu
- sůl
- pepř
Pracovní postup:
Rozmraženou chobotnici uvaříme takřka doměkka v osolené vodě a nakrájíme na přiměřeně velké kousky. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou chobotnici. Po prohřátí přilijeme červené víno, přidáme spařená oloupaná rajčata bez jadérek (možno nahradit odpovídajícím množstvím kečupu), spařené rozinky, utře
ný česnek, skořici, muškátový oříšek a nasekanou zelenou petrželku. Osolíme, opepříme a na mírném plameni dusíme, aby se všechny pochutiny dokonale chuťové provázaly a maso dovařilo. Podle potřeby doléváme vařící vodou. Podáváme s pečivem, hranolky nebo s rýží, popřípadě se zeleninovým salátem.Dobrou chuť a na sváteční oběd si udělejte více času se svými blízkými.
Krušovická restaurace ”NA MICHELSKÉ”
– Michelská 87, Praha 4 – Michle (5 min od metra Kačerov)Rezervace míst na tel. 02/61 21 83 79
Poslední zprávy z rubriky Dobroty:
Přečtěte si také:
Prezentace
02.05.2024 SCHLIEGER loni zaznamenal čtyřnásobný nárůst...
30.04.2024 Tesla po špatných výsledcích roste, Meta po...
Okénko investora
Mgr. Timur Barotov, BHS
Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs
Miroslav Novák, AKCENTA
Michal Brothánek, AVANT IS
Petr Lajsek, Purple Trading
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz
Za 1. čtvrtletí roku 2024 rozšířila ČNB „zlatý poklad“ o dalších téměř 5 tun
Ali Daylami, BITmarkets
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři