X-Trade Brokers  (X-Trade Brokers )
Akcie ve světě  |  23.07.2009 11:23:11

Akciové indexy: Mírná korekce na Wall Street, technologický sektor dále roste

Americké akciové indexy zakončily včerejší obchodování prakticky na stejných hodnotách, na kterých do seance vstupovaly (Dow Jones -0,37%, S&P -0,04%). Výjimkou byl index Nasdaq, který opět posiloval (+0,54%) a zaznamenal tak již jedenáctý růstový den v řadě. Včera se velmi dařilo právě technologickým akciím, které táhla výše zejména společnost Apple, která je tak po boku IBM a Intelu další firmou, která trhy výrazně potěšila svými hospodářskými výsledky. Dařilo se i akciím Starbucks, které po zveřejněných výsledcích posílily dokonce o více než 18%.

Naopak tituly z bankovního sektoru včera většinou oslabovaly. Nepříliš povzbudivé výsledky ohlásila banka Morgan Stanley, která za druhé čtvrtletí hospodařila se ztrátou 1,26 mld USD, což znamená ztrátu ve výši 1,1 USD/akcii. Další banka Well Fargo sice meziročně zvýšila zisk o více než 80%, avšak nepotěšila investory nárůstem půjček, které lze zařadit do kategorie „nevymahatelné“.

I dnes se dočkáme vyhlášení celé řady výsledků předních amerických firem, zejména pak McDonalds, Microsoft či American Express. Přehled firem, které dnes i v následujících dnech budou zveřejňovat své hospodářské výsledky, lze nalézt zde: http://www.xtb.cz/strona.php?analyza=34887

Mimo důležitých korporátních zpráv se dnes obchodníci budou soustředit i na zveřejněná makrodata. V 14:30 seč se dočkáme vyhlášení tradičních dat z trhu práce – tj. počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti, analytici očekávají růst na 551 tis. oproti předchozím 522 tis. V 16:00 se dozvíme počet prodaných domů zav červen, kde se předpokládá růst na 4,82 mil. oproti předchozím 4,77 mil.

Index S&P 500 se včera několikrát neúspěšně pokoušel prolomit důležitou rezistenci na hladině 960 bodů. Pokud dnešní zveřejněné výsledky firem dopadnou výrazně lépe oproti očekáváním, je možné, že se dnes povede tuto hranici překonat. Je však třeba mít na paměti, že trhy (i přes včerejší nepatrnou korekci) za posledních 10 dní výrazně posílily a k dalším nákupům potřebují obchodníci silný argument v podobě velmi pozitivních korporátních výsledků, ideálně v kombinaci s dobrými makrodaty.

Futures na hlavní akciové indexy se zatím pohybují v zelených číslech (Dow Jones +0,25%, S&P 500 +0,27%, Nasdaq +0,31%).

Autor: Jan Rohrbacher (jan.rohrbacher@xtb.cz)
 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688