Inzerce (Inzerce)
Auto Moto  |  17.05.2024 12:02:53REKLAMA

Česká auta v zahraničí: Úspěchy solidní reputace na mezinárodních trzích

PR článek ilustrační foto

Český automobilový průmysl má bohatou historii a tradici, která se datuje až do počátku 20. století. I dnes mají české automobily úspěch na mezinárodním poli díky svému inovativnímu přístupu, kvalitě výrobků a schopnosti konkurovat v globálním prostředí. Podívejme se podrobněji na úspěchy českých značek aut a jejich reputaci ve světě.

Škoda Auto: Přední hráč nejen v Česku

Historie značky Škoda sahá až do počátku 20. století, kdy byla založena jako Laurin & Klement v roce 1895 v Mladé Boleslavi. V té době se firma zaměřovala na výrobu jízdních kol, motocyklů a automobilových dílů. Její zakladatelé, Václav Laurin a Václav Klement, se brzy začali věnovat výrobě automobilů.

Prvním automobilem společnosti Laurin & Klement byl vůz Voiturette A, který byl uveden na trh v roce 1905. Tento malý a spolehlivý vůz si získal velkou popularitu a pomohl firmě vytvořit si solidní pověst v automobilovém průmyslu.

V roce 1925 se společnost Laurin & Klement spojila s koncernem Škoda, což vedlo ke vzniku nové automobilky Škoda. Nová společnost se stala součástí průmyslového giganta, který se zaměřoval nejen na výrobu automobilů, ale také na výrobu železničních vozidel, letadel, zbraní a dalšího průmyslového zboží.

Během 2. světové války byla výroba automobilů Škoda v Mladé Boleslavi změněna na výrobu vojenské techniky pro nacistické Německo. Po válce byla automobilka znárodněna a stala se součástí československého státního podniku.

V průběhu let se značka Škoda stala synonymem pro kvalitní, spolehlivá a dostupná vozidla. V 90. letech prošla automobilka privatizací a vstoupila do nové éry, kdy začala spolupracovat s koncernem Volkswagen. Tato spolupráce vedla k modernizaci výrobních procesů a vývoji nových modelů, které si získaly uznání po celém světě.

Dnes je Škoda Auto jednou z předních automobilových značek v Evropě a získává čím dál větší podíl i na dalších trzích. Její modely, jako je Škoda Octavia, Škoda Superb, nebo SUV Škoda Kodiaq a Škoda Kamiq, jsou oblíbené pro svou kvalitu, design a inovativní technologie. Škoda je také známá svým zapojením do motoristického sportu a podporuje různé sportovní události po celém světě.

Tatra: Spolehlivé nákladní vozy na silnici i do terénu

Tatra s bohatou historií výroby nákladních a terénních vozidel, je dalším významným hráčem na poli českého automobilového průmyslu. Nákladní vozy značky Tatra se vyznačují svou spolehlivostí. Jejich vozidla jsou vyhledávaná pro svou robustnost a spolehlivost v terénu. I z tohoto důvodu si je oblíbili kromě dopravců také hasiči a vojáci nejen v České republice. Nákladní vozy Tatra míří do prodeje nejen v Evropě, ale také v Asii a Africe.

Další české stopy v automobilovém průmyslu

Kromě Škody a Tatry existují také další české automobilky, které se podílely na vývoji automobilového průmyslu:

Praga

Praga je jednou z nejvýznamnějších českých automobilových značek s dlouhou a bohatou historií. Založena byla v roce 1907 jako Praga Hostivař a brzy se stala jedním z předních výrobců automobilů v Rakousko-Uhersku a později v Československu. Praga si vybudovala reputaci vyráběním spolehlivých, výkonných a kvalitních osobních i nákladních vozidel. I když v dnešní době není ve výrobě zdaleka tak aktivní, upoutala nedávno Praga pozornost novým supersportem Praga Bohema.

Jawa

Jawa je známá především díky svým motocyklům, ale v minulosti vyráběla také automobily. Založena byla v roce 1929 a během své historie se zaměřovala na výrobu spolehlivých a cenově dostupných vozidel pro širokou veřejnost.

České automobilky se těší zaslouženému respektu a uznání na mezinárodních trzích hlavně díky dobré kvalitě a cenové konkurenceschopnosti. Jejich úspěchy nejsou omezeny pouze na prodejní čísla, ale také se projevují v pověsti a vnímané hodnotě značky. Česká auta jsou symbolem spolehlivosti a inovací. Jejich koupí určitě neuděláte chybu. "Ať už se rozhodnete koupit si auto české výroby, nebo dáte přednost zahraničnímu vozu, nezapomeňte si sjednat povinné ručení, které nově nabízí služba Suri.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688