Josef Stoulil (Capital Partners)
Akcie v ČR  |  18.06.2009 10:46:24

ORCO – svolává VH, bývalý šéf KB má být ředitelem


ORCO oznámilo, že na 8.července svolává již dříve avizovanou valnou hromadu (dále jen VH). Samostatnou pozvánku na VH však společnost na svých webových stránkách dosud neumístila a dozvědět se tak o jejím konání je téměř detektivní úkol. Žádné nové informace se totiž investoři v prostoru pro ně určeném na webových stránkách nedozvědí. Teprve až zpráva určená pro média a jejíž nadpis hovoří o pouze jmenování nových nezávislých ředitelů, v sobě teprve ukrývá zmiňovanou informaci.

ORCO tak ve zprávě uvádí, že hodlá jmenovat šest nových ředitelů do představenstva za účelem posílení vedení firmy resp. odborné pomoci. ORCO oznámilo jména navrhovaných čtyř členů, zbylé dva má navrhnout/oznámit hlavní minoritní akcionář – společnost Prosperita. O jmenování má rozhodnout právě VH. Dle firmy tak bude složení představenstva reprezentovat celou akcionářskou strukturu.

Zřejmě nejzajímavější navrhovanou osobou je Alexis Juan, bývalý šéf KB (v letech 2001-05), který tak má pomoci především v oblasti financí. Další osobou je Bernard Kleiner, který v letech 1992-97 pracoval na Ministerstvu financí ČR a podílel se na reformě systému účetnictví. Má dlouholeté zkušenosti jako auditor, který v historii začal praktikovat účetní a auditorské konzultace. Byl také externím obchodním poradcem francouzské vlády. Má se stát šéfem skupiny auditorské komise společnosti. Další navrhovanou osobou je Robert Coucke, který je dle firmy dlouhodobým individuálním akcionářem. Má zkušenosti z řady firemfrancouzského realitního segmentu. Jeho vědomosti z oblasti ubytování a pronájmu kanceláří a nákupních center mají být pro firmu přínosem. Poslední osobou je Aleš Vobruba, který je současným manažerem společnosti a tedy osobou akcionářům známou. Má na starosti bankovní financování. Ve společnosti pracuje již od roku 1995.  

Uvidíme, jaká bude reakce sdružení SOS ORCO, které nyní na firmu „útočí“ ohledně údajných nesrovnalostí v účetnictví a odměn pro jejího šéfa. SOS ORCO přitom navrhuje svého zástupce do vedení - I.Kocmánka bývalého šéfa Raiffeisen Capital & Investment Prague. SOS ORCO také nesouhlasí se vstupem Colony Capital do společnosti, které nepovažuje pro minoritní akcionáře resp. i všechny akcionáře za přínosné. Zajímavé je, že mezi body VH není žádný, který by projednával možný vstup Colony Capital do společnosti. Firma přitom již dříve uvedla, že rozhodnutí po v současnosti probíhajícím due diligence, má padnout nejpozději do 22.6., tzn. do pondělí. Za zamyšlení také stojí samo rozšíření vedení firmy o tolik manažerů, když společnost se potýká s výraznými finančními problémy.

Jiří Zendulka  

CAPITAL PARTNERS a.s.                

www.stockmarket.cz

08.07. 13:01  Pane Smrčka (Artryg)
08.07. 09:56  Pane Smrčka (Artryg)

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Pá 11:38  Photon zveřejnil kvartální výsledky Research (Česká spořitelna)
Pá 11:36  Colt CZ dokončil koupi výrobce střeliva S&B Research (Česká spořitelna)
Pá 10:26  CTP: Oznámen konverzní poměr pro akciovou dividendu Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688