BHS (BH Securities a.s.)
Investice  |  27.12.2013 11:19:03

Šéf ČEZ získal opci na 150 tis. akcií, bývalý šéf KB to již v ORCO nevydržel, CETV letí vzhůru

Šéfovi ČEZ Danielu Benešovi v minulém týdnu začalo nové 4leté funkční období v představenstvu. Dozorčí radou byl zároveň potvrzen v samotné funkci předsedy představenstva. Dle regulatorního hlášení v souvislosti se svým postavením následně 19.12. získal, v rámci manažerského akciového opčního programu, roční příděl 150 tis. opcí na akcie společnosti. Na základě obchodů s akciemi ČEZ v době jednoho měsíce před dnem přidělení byla realizační cena stanovena na 549 .

V současnosti se akcie ČEZ obchodují u hladiny 520 . Aby se tedy opce vyplatilo D. Benešovi uplatnit, musela by cena v následujících 2 letech vzrůst (realizace opce stanovena na 18.12.2015).

Bývalý šéf Alexis Juan po odchodu z nejvyššího postu v Komerční bance se nakonec v důchodu zapojil do restrukturalizace developera ORCO. V roce 2009 se stal nezávislým členem představenstva. Po několika letech působení ve firmě však svou funkci opouští. Developer informoval, že Alexis Juan na svou funkci s okamžitou platností rezignoval. Důvody nebyly zveřejněny. Můžeme tak jen spekulovat, zda nesouvisí s bojem hlavních akcionářských skupin o vedení společnosti. Připomeňme, že o změnách v představenstvu má 6. ledna rozhodovat odložená mimořádná valná hromada společnosti. Na programu bylo mj. i odvolání A. Juana.

Ve vztahu k domácímu trhu lze zmínit i dění na akciích CETV. V zámoří na domovském trhu na Nasdaq i přes svátky pokračovala nadprůměrná aktivita. Poté, co technicky došlo k proražení rezistencí u hladiny 3-3,10 USD se titul nasměroval dále výrazně na sever. Včera se obchodoval až za 3,87 USD, tj. pokoušel se technicky dostat i zpět nad svůj 200denní cenový průměr. Po předchozích růstech však právě ten nyní může být rezistencí.

Na Štědrý den se sice zobchodovalo jen 416 tis. akcií, což bylo nejméně od propadu titul z konce října, včera již přes 860 tis. Téměř každou seanci se tak na Nasdaq zobchoduje přes 1 % free floatu (volných akcií).

Vývoj akcií CETV na Nasdaq za posledních 6 měsíců včetně cenových průměrů naleznete zde.

Na BCPP dnes titul dohání předchozí růsty ze zámoří. Podobně jako již v předchozích dnech však v přepočtu s určitým diskontem.

J. Zendulka
 


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688