Research (Penizenavic.cz)
Osobní finance  |  26.04.2012 07:05:22

Ručíte nemovitostí stavební spořitelně a potřebujete hypotéku? Víme, kde vám půjčí nejvíce

Splácíte již úvěr ze stavebního spoření či překlenovací úvěr, u kterého ručíte vaší nemovitostí? Nebo byste koupi, výstavbu či rekonstrukci vaší nemovitosti financovali částečně úvěrem ze stavebního spoření a částečně hypotečním úvěrem? Je to možné, podmínky za kterých vám jednotlivé banky v tomto případě poskytnou hypoteční úvěr se však pochopitelně liší.

 

Nadstandardní služba

 

 Poskytnutí hypotečního úvěru, u kterého budete ručit stejnou nemovitostí, na které již vázne či bude váznout zástavní právo stavební spořitelny však není samozřejmostí, vstříc vám vyjdou po individuálním posouzení jen v některých bankách, v případě Komerční banky pak pouze v případě, že je onou stavební spořitelnou, které jste zastavili svoji nemovitost, Modrá pyramida stavební spořitelna.

 

Přehled bank, které vám poskytnout hypoteční úvěr v případě, že již na nemovitosti vázne zástavní právo stavební spořitelny

 

 

Banka Lze zástava v kombinaci ÚSS+hÚ
Česká spořitelna ano - po dohodě
Hypoteční banka ano - po dohodě
Komerční banka ano - po podohodě a při úvěru od MPSS
LBBW ne
mBank ne
Raiffeisenbank ano - po dohodě
Volksbank ano
Wüstenrot hyp. banka ano - po dohodě


 

Nejvíce vám půjčí v Hypoteční bance

 

 Již tedy víte, které banky jsou schopny vám poskytnout hypoteční úvěr v případě, že již svou nemovitostí ručíte některé ze stavebních spořitelen. Co se pak v rámci těchto bank liší je maximální výše poskytnutého hypotečního úvěru. Ta vychází z poměru součtu částek úvěru ze stavebního spoření a hypotéky a zástavní hodnoty nemovitosti. Bankou, která má tuto hranici nejvýše je Hypoteční banka. Ta je schopna vám poskytnout hypoteční úvěr až do 95 % poměru součtu částky úvěru ze stavebního spoření a hypotečního úvěru.

Vyzkoušejte na PenizeNAVIC.cz

 

Příklad

Zástavní hodnota nemovitosti činí 2.000.000 , na nemovitosti již vázne zástavní právo stavební spořitelny, u které splácíte úvěr ze stavebního spoření na částku 500.000 . Nyní byste rádi čerpali ještě hypoteční úvěr. Výpočet: 2.000.000 (zástavní hodnota nemovitosti) – 500.000 (výše úvěru ze stavebního spoření) x 95 % (maximální poměr pro poskytnutí hypotečního úvěru).

 Maximální výše úvěru u Hypoteční banky v tomto případě činí 1.400.000 A jaké že jsou ony poměry v rámci jednotlivých bank napříč trhem?

 

Přehled maximálního poměru součtu poskytnutých úvěrů a zástavy hodnoty nemovitosti u jednotlivých bank

 

Banka Max. LTV pro poskytnutí HÚ
Česká spořitelna 80 %
Hypoteční banka 95 %
Komerční banka 85 %
LBBW x
mBank x
Raiffeisenbank 90 %
Unicredit Bank x
Volksbank x
Wüstenrot hyp. banka

 

Chcete-li při svých investicích do nemovitosti dokládat co možná nejméně vlastních prostředků, je právě Hypoteční banka tou institucí, na kterou by měla být vaše pozornost upřena nejdříve. Právě tato banka se na hypoteční úvěry na bydlení specializuje a v kombinaci s úvěrem ze stavebního spoření vám poskytne nejvyšší možný hypoteční úvěr.

Autor: Petr Rozkošný

Tyto zprávy pro vás vytváří penízenavíc.cz.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec