Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  15.09.2004 10:37:22

Proventus Finance - souhrn 14.9. na trzích USA


Ivan řádí, investoři vyčkávají

 

Kdybyste se v úterý proletěli nad Mexickým zálivem, viděli byste, proč se ceny ropy vrátily zpět nad 44 dolarů za barel a akcie si připsaly jen velmi malé zisky. Po uzavření obchodování činil zisk indexu Dow Jones Industrial pouhé 3 body, Nasdaq Composite si připsal k dobru 5 a S&P 500 2,5 bodu. Řádění hurikánu Ivan si vybere 25%-ní daň na americké těžbě ropy a zemního plynu.

Kde konkrétně hurikán udeří? Poslední předpovědi říkají, že nejtvrdší zásah by měla utrpět oblast Pascagoula (Missouri), kde má svou velkou rafinerii společnost ChevronTexaco. Dále by měla být zasažena oblast centrálního pobřeží státu Louisiana. Obyvatelé New Orleans, které z větší části leží pod hladinou moře, musí opustit své domovy. New Orleans bylo tak velkou bouří zasaženo naposled v roce 1965, kdy město zatopil hurikán Betsy.

Aby špatných zpráv pro ropu nebylo málo, vyhodili teroristé do povětří jeden z důležitých iráckých ropovodů, což způsobí pokles dodávek o 200 až 300 tisíc barelů denně ropy z ropných polí v oblasti Kirkúku. Podle zpráv CNBC je však pravděpodobné že ceny ropy v příštích dnech poklesnou po očekávaném zvýšení oficiální produkční kvóty zemí OPEC z 26 na 27 milionů barelů ropy denně.

Vraťme se ale zpět na akciové trhy. Mezi nejvýkonnější patřilo v úterý sektor zlata. Amex Gold Bugs Index si polepšil o 2%. Rovněž se dařilo internetovým akciím a to zejména díky společnosti Yahoo!, která se rozhodla vstoupit do online prodeje hudby akvizicí společnosti Music Match v hodnotě 160 milionu dolarů. Akcie Yahoo! posílily o 4%. Ještě lépe se dařilo společnosti Ask Jeeves, která si připsala k dobru 12%, společnosti Amazon.com, eBay a Google si polepšili o 4 až 6%. Investory potěšila rovněž společnost McDonalds, která zvýšila dividendu ze 40 na 55 centů na akcii.

Na trhy v úterý dorazily také dvě důležité makroekonomické zprávy. Deficit běžného účtu americké platební bilance ze zvýšil na 166,2 miliardy dolarů za druhé čtvrtletí, což je o 19 miliard více v porovnání s prvním čtvrtletím tohoto roku a také o 5 miliard více, než předpokládali ekonomové. Maloobchodní prodeje klesly v uplynulém měsíci o 0,3%, když prodeje automobilů klesly dokonce o 1,9%. Srpnový propad byl tak větší než původní odhady ekonomů, které se pohybovaly okolo 0,1%-ního poklesu.

Investory nepotěšily zprávy retailového prodejce Office Depot, který oznámil výhled na zisk za třetí čtvrtletí mezi 26 a 28 centy na akcii, o pět centů méně, než předpokládali analytikové. Důvodem nižších zisků je pokračují slabost na evropském trhu, která se projeví v poklesu tržeb. Akcie Office Depot se v úterním obchodování propadly o 7%.

Řetězec maloobchodů Kroger, oznámil zisk za druhé čtvrtletí rovněž na nižší úrovni, než se očekávalo. Zisk 19 centů na akcii nedosáhl odhadů analytiků o 8 centů. Akcie Kroger ztratily následně téměř 5% své tržní hodnoty. Maloobchodní prodejce vybavení domácností, Pier 1 Imports, oznámil zisk za druhé čtvrtletí ve výši 12 centů na akcii v souladu s předpoklady analytiků. Akcie Pier 1 posílily o 1,7%.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

15.07.2005Proventus Finance - souhrn 14 7. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
15.03.2005Proventus Finance - souhrn 14.3. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
15.02.2005Proventus Finance - souhrn 14.2. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
29.09.2004Proventus Finance - souhrn 28.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
27.09.2004Proventus Finance - souhrn 24.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688