Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  09.09.2004 10:42:06

Proventus Finance - souhrn 8.9. na trzích USA


Coca-Cola oslabila Dow

 

Společnosti Coca-Cola se nedaří zase tak dobře, a i když si to Alan Greenspan nechce připustit, možná ani ekonomice.  A to byly dva hlavní důvody, proč trhy vykázaly ve středu pokles. Společnost Coca-Cola zaznamenala největší ztrátu ze všech komponentů indexu Dow Jones Industrial, který se propadl o 29 bodů. Coca-Cola ztratila poté, co její největší dcera určená pro plnění lahví, Coca-Cola Enterprises, varovala, že její výsledky za třetí fiskální čtvrtletí mohou být nižší, než se očekávalo. Důvodem těchto očekávání je slabost trhů v USA a Kanadě. Coca-Cola ztratila téměř 4,5% a Coca-Cola Enterprises 5,6%.  Naopak nejvýkonnějším titulem DJIA se staly akcie IBM ze ziskem 1%.

Index Nasdaq Composite ztratil necelých 8 bodů a S&P 500 bodů 5. Normálně se nedá očekávat, že po špatné zprávě budou ceny akcie růst, ale právě to se stalo polovodičovému gigantu Texas Instruments. Slabší prodeje polovodičových výrobků sníží výhled na tržby za třetí čtvrtletí. Akcie TI však na newyorském trhu posílily o 12 centů a dalších 34 centů přidaly v „after hours“ obchodování. Společnost oznámila, že celkové tržby ve třetím čtvrtletí dosáhnou hodnot mezi 3,1 a 3,24 miliardy, což znamená pokles oproti předchozím očekáváním 3,2 – 3,44 miliardy. TI předpokládá zisk v rozmezí 0,27 – 0,29 centů na akcii v souladu s očekáváním analytiků.

Jak jsme již naznačili v úvodu, investory nijak nenadchnul Alan Greenspan, který promluvil ještě před uveřejněním zprávy Beige Book. Greenspan ve svém projevu řekl, že ekonomika jednoznačně utrpěla v létě lehký úder, ale že obnova po tomto úderu nabývá určitou sílu.  Investoři chtěli slyšet slovo síla, ale určitě ne slovo „určitá“. Navíc zpráva FEDu o vývoji ve všech jeho distriktech nazývaná Beige Book příznivé zprávy také nepřinesla.

Dřívější hvězdný investiční bankéř Frank Quattrone  byl odsouzen na dva roky vězení a pokutován 90 000 dolary za bránění ve vyšetřování nejpopulárnějších úpisů akcií v devadesátých letech. Quattrone (48), byl v květnu obviněn z blokování vyšetřování, když přeposlal email svým spolupracovníkům, aby zničili některé důležité soubory.

Sektor aerolinií se stále nachází ve velkých turbolencích. Společnosti JetBlue Airways i AirTran Holdings varovaly před horšími výsledky za třetí čtvrtletí, na nichž nese vinu zejména hurikán Charley a vyšší ceny paliva. Společnost Delta Air Lines ve středu ráno oznámila restrukturalizační plán, který bude znamenat snížení počtu zaměstnanců o 6 až 7 tisíc v příštím roce a půl. Nejvíce tím utrpí i jedno z hlavních letišť Delta Air lines v Dallasu, kde nyní pracuje více než 2 000 lidí. Počet letů zde bude zredukován z 256 na 21 denně.

Poté, co ceny ropy v úterý opět rostly,  se ve středečním obchodování propadly o 54 centů na 42,77 dolarů za barel. Celý kartel OPEC a hlavně Saudská Arábie se stále snaží přesvědčit trh, že je zde poměrně silný převis nabídky a že vysoké ceny jsou způsobeny spíše geopolitickou situací a spekulací.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

10.09.2004Proventus Finance - souhrn 9.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
26.08.2004Proventus Finance - souhrn 25.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
25.08.2004Proventus Finance - souhrn 24.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
24.08.2004Proventus Finance - souhrn 23.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
23.08.2004Proventus Finance - souhrn 20.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688