Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Investice  |  26.08.2004 09:50:46

Proventus Finance - souhrn 25.8. na trzích USA


Konečně ropné rally

 

Wall Street si konečně  uvědomil, že ceny ropy klesají již čtvrtý den po sobě a poslal akcie vzhůru. Ceny ropy v odpoledním obchodování klesaly a klíčové futures kontrakty spadly až pod hranici 43,50 dolarů za barel, což je nejlepší cena za poslední dva týdny. Tento vývoj rozprášil obavy investorů o dopad vysokých cen černého zlata na ekonomiku, alespoň na jeden den. Po klidném ránu nastalo rally a Dow Jones uzavřel o 83 bodů výše, veden akciemi výrobce letadel Boeing, které posílily o 3%. Podobně dobře se dařilo i indexu Nasdaq Composite, který si polepšil o 23 bodů, i S&P, který přidal bodů 8. I když objemy obchodování v odpoledních hodinách rostly, zůstaly na relativně nízké úrovni. Experti očekávají, že tento stav ještě několik dní potrvá.

Zpočátku dne na trh přicházely spíše špatné zprávy. Zástoby americké ropy podle Energy Information Agency klesly v minulém týdnu o 1,7 milionu barelů. Zásoby čerpacích stanic zůstaly nezměněny. Ceny ropy začaly klesat až poté, co se Irák dostal zpět na svou plnou produkci 2 milionů barelů denně v jižní a 450 000 barelů v severní části země.

Výrobce letadel a komoponent DJIA, společnost Boeing, získala zakázku od Singapore Airlines na dodávku 31 letounů Boeing 777-300, jejíž celková hodnota dosahuje 7,35 miliard dolarů. Akcie Boeingu na tuto zprávu reagovaly posílením na cenu 52,82 dolarů, což je nové 52-týdenní maximum tohoto titulu. Úspěch Boeingu se podepsal i na červencovém růstu objednávek zboží dlouhodobé spotřeby o 1,7% oproti původně předpokládané hodnotě 1%.

Dařilo se i dalším komponentům DJIA. Společnost Hewlett-Packard ohlásila 7,7%-ní růst globálních prodejů počítačových serverů za druhé čtvrtletí. Akcie HP posílily o 2,7%. Ceny akcií hned 10 komponentů DJIA vzrostly o více než 1%.

Prodeje nových domů klesly v červenci více, než se očekávalo. Ministerstvo obchodu oznámilo, že počet prodaných domů v sedmém měsíci roku 2004 klesl o 6,4% na sezónně upravenou anualizovanou hodnotu 1,134 milionů, odhady ekonomů přitom byly 1,29 milionů. Tato negativní zpráva se projevila i na vývoji akcií stavební firmy Toll Brothers. Její akcie se propadly o 1% i přesto, že včera oznámila zisk 1,31 centů na akcii, který o 11 centů předčil odhady analytiků. Tržby Toll Brothers vzrostly o 46% na 1,01 milardy dolarů.

Retailový prodejce Williams-Sonoma oznámil zisk za své druhé čtvrtletí ve výši 23 centů na akcii, o 4 centy vyšší než odhady analytiků. Rovněž byl zvýšen výhled na zisk za třetí čtvrtletí z 21 na 23 centů na akcii. Akcie této společnosti ve včerejším obchodování posílily o 10%.

Naopak akcie H&R Block ztratily na ceně 6% poté, co tato společnost v úterý po uzavření trhů oznámila vyšší než očekávanou ztrátu za své první fiskální čtvrtletí. Zatímco analytikové očekávali ztrátu ve výši 5 centů, skutečný hospodářský výsledek byl mnohem hrozivější –23 centů na akcii. Největší vinu na tomto výsledku nese údajně zvýšení úrokových sazeb, které výrazně snížilo zisky segmentu hypoték.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

26.04.2005Proventus Finance - souhrn 25.4. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
26.01.2005Proventus Finance - souhrn 25.1. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
26.10.2004Proventus Finance - souhrn 25.10. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
23.08.2004Proventus Finance - souhrn 20.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
20.08.2004Proventus Finance - souhrn 19.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688