Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Investice  |  24.08.2004 09:51:24

Proventus Finance - souhrn 23.8. na trzích USA


Ropa zlevnila, ale akcie poslal dolů Wal-Mart

 

Zlom v cenách ropy a technologické akcie zabránily výraznějšímu propadu trhů. Nasdaq Composite dokonce vydržel nad páteční uzavírací hladinou, S&P 500 ani Dow Jones Industrial indexu se to však nepovedlo. Poté, co se v pátek obchodovaly ropné futures za téměř 50 dolarů, spadla jejich cena v pondělí na 46 dolarů za barel. Hlavním důvodem tohoto cenového zlomu bylo irácké oznámení o pokračování vývozu ropy ze severní části země. Boje v Nadžafu však i nadále pokračují a trh se stále obává možného přerušení dodávek ruské ropy kvůli finančním problémům společnosti Jukos. Dá se říct, že trh nechaly tyto události chladným. Objemy byly nízké a investoři se neodhodlali k žádným výrazným krokům. Očekává se, že tomu tak zůstane až do svátku „Labor day“, který připadá na první zářijové pondělí.

Retailový sektor způsobil na trhu další obavy poté, co největší světový maloobchodní řetězece Wal-Mart snížil své prodejní odhady. Komponent indexu DJIA oznámil, že tržby poboček otevřených déle než rok vzrostou v srpnu jen o 2%, na čemž má údajně vinu řádění hurikánu Charley a nižší než očekávaný efekt nákupů školáků. Společnost Wal-Mart původně ohlásila, že růst tržeb se bude pohybovat od 2% do 4%. Se ztrátou 1,4% se stal Wal-Mart včerejším nejhorším komponentem DJIA a akcie ostatních retailových společností buď kleselaly nebo nerostly.

Výjimkou byla společnost Toys R Us, jejíž akcie posílily o 3% poté, co oznámila zisk za druhé fiskální čtvrtletí 3 centy na akcii. Analytikové předpokládali ztrátu ve stejné výši. Tržby Toys R Us však klesají. Hodnota za druhé čtvrtletí 2,02 miliardy je oproti roku 2003 o 3,9% nižší. Příčinou tohoto vývoje tržeb je silný konkurenční boj s výše zmiňovanou společností Wal-Mart.

Technologický sektor se včera dočkal přízně investorů, kteří v nich našli výhodu levného nákupu. Akcie společnosti Intel, komponentu DJIA včera posílily o 1,5%. Akcie Intelu se začaly zvedat poté, co se 13.srpna jejich cena dotkla 52-týdenního minima 21,02 dolarů, přitom pondělní nejvyšší kurz byl již 22,10. Většina nejaktivnějších titulů byla také z technologického sektoru, posiloval Microsft (0,3%), Cisco Systems (1,6%) či Nortel Networks (4,4%).  Na cestě vzhůru pokračují i akcie Google, které se obchodují již za cenu přesahující 112 dolarů.

Zásilková společnost FedEx včera oznámila zvýšení odhadů výsledků za své první fiskální čtvrtletí, kterým pomáhá silná poptávka po jejích mezinárodních expresních službách a pozemní dopravě. Čtvrtletní zisk FedEx by se měl pohybovat od 1 do 1,10 dolaru na akcii. Předchozí odhady byly o 10 centů nižší.  FedEx dále oznámil, že i když jsou ceny ropy pro něj velkou hrozbou, silná poptávka a nové kapitálové investice tento efekt ve fiskálním roce 2005 převýší. Akcie na tyto zprávy reagovaly posílením o 3%.

Naopak bity byly akcie World Wrestling Entertainment poté, co tato společnost oznámila nižší výhled na zisk v nadcházejícím fiskálním roce. Výše zisku by se měla pohybovat ve fiskálním roce 2005 od 46 do 50 centů za akcii, což jsou poměrně výrazně nižší hodnoty než odhad analytiků 63 centů. Akcie World Wrestling Entertainment v pondělním obchodování ztratily téměř 4%.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

24.05.2005Proventus Finance - souhrn 23.5. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
24.09.2004Proventus Finance - souhrn 23.9. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
25.08.2004Proventus Finance - souhrn 24.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
23.08.2004Proventus Finance - souhrn 20.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
20.08.2004Proventus Finance - souhrn 19.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688