Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  01.09.2004 10:04:51

Proventus Finance - souhrn 31.8. na trzích USA


Rally zakončilo srpen

 

Pravděpodobně to nejlepší, co mohou investoři o srpnu říci, je to, že nebyl tak špatný jako červenec. Trhy ukončily měsíční obchodování klasicky: průměrný objem a rally. Dow Jones Industrial včera posílil o 51 bodů, S&P 500 o 5 a Nasdaq Composite, který byl většinu dne v červených číslech, si nakonec připsal 1,6 bodu. S těmito výsledky se trhy vydaly vstříct co do výkonu akcií statisticky nejhoršímu měsíci v roce.

Po většinu dne ztěžoval život investorů Intel i ostatní polovodičové společnosti. Akcie společnosti Intel se propadly na trhu o 3% poté, co společnost Morgan Stanley snížila cenový cíl pro tento titul i odhad čtvrtletních tržeb. Akcie Intelu nakonec uzavřely obchodování se ztrátou 2%. Za celý měsíc pak ztratily 12,7% své hodnoty a za rok celých 33,6%. Philadelphia Semiconductor Index ztratil další procento. Za celý měsíc je jeho ztráta 11%, za celý rok dokonce 27%.

Dow Jones Industrial i S&P 500 ukončily měsíc mírně v plusu. Nasdaq vykázal alespoň nižší ztrátu než v červenci. Stejné nejistoty jako v červenci přetrvávali na trhu i v srpnu: vysoké ceny ropy, které sice za poslední týden o 14% klesly, ale stále jsou o 30% výše oproti začátku roku; předvolební nejistota; obavy z teroru a války v Iráku či kdekoliv jinde na středním východě; pokračující obavy o vývoj technologického sektoru; 

Zpět ale k včerejším událostem. NAPM-Chicago index, který měří výrobní aktivitu v oblasti amerického středozápadu, vykázal za měsíc srpen pokles na 57,3% oproti červencovým 64,7%. Hodnota nad 50% však stále znamená expanzi. Ekonomové očekávali, že se hodnota indexu propadne na 60,8%. I když tento předpoklad byl více optimistický než konečný výsledek, nic to nemění na tom, že srpen 2004 je šestnáctým měsícem v řadě, kdy výrobní aktivita v oblasti středozápadu expandovala. 

Podobně nepříznivá byla i další makroekonomická zpráva o důvěře spotřebitelů. Hodnota indexu spotřebitelské důvěry se totiž za srpen propadla na 98,2 bodů oproti červencové hodnotě 105,7, což znamená největší meziměsíční pokles tohoto ukazatele od února.  Úroveň důvěry spotřebitelů vykázala tento rok nejnižší hodnotu v květnu. Srpnových 98,2 bodů nebylo zdaleka očekáváno. Ekonomové sice předpokládali, že index důvěry klesne, ale pouze na 103,6 bodů.  Propad indexu je výraznější také díky revizi červencové hodnoty z 106,1 na výše uvedených 106,4 bodů. Za poklesem důvěry pravděpodobně stojí zpomalená tvorba pracovních míst.

Cena ropy ne newyorském trhu opět klesla. Oproti pondělku ropa zlevnila o 16 centů na 42,12 dolarů za barel, což znamená, že cena ropy klesla již sedmý den v řadě od pátku 20.7.

Maloobchodní řetězec Albertson’s ohlásil zisk za druhé čtvrtletí ve výši 28 centů na akcii, o cent lépe, než předpokládali analytikové. Před rokem však jeho zisk činil celých 44 centů na akcii. Tržby sice v absolutním vyjádření vzrostly na 10,2 miliardy oproti 9 miliardám před rokem, ale tržby obchodů otevřených déle než rok (tzv. same-store tržby) naopak o 1,3% klesly. Akcie Albertson’s na tuto zprávu reagovaly poklesem o 2,2%.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

01.02.2005Proventus Finance - souhrn 31.1. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
27.08.2004Proventus Finance - souhrn 26.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
26.08.2004Proventus Finance - souhrn 25.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
25.08.2004Proventus Finance - souhrn 24.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
24.08.2004Proventus Finance - souhrn 23.8. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688