Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  04.02.2004 09:17:24

Proventus Finance - souhrn 3.2. na trzích USA (4.2.2004)


Cisco překonalo odhad, Wall street to však neoslnilo

 

Síťový gigant Cisco Systems vydělal za své druhé fiskální čtvrtletí 18 centů na akcii, což je o 1 cent více než se očekávalo. Zisk vzrostl meziročně o 20%, příjmy o 14,5%, což je oproti očekávání také o něco více. CEO společnosti John Chambers sdělil, že Cisco vidí lepší ekonomické prostředí. „ Je jasné, že globální ekonomika se zlepšuje. Wall street nebyl z těchto výsledků příliš nadšený, částečně také kvůli nižší hrubé ziskové marži. Investoři poslali akcie na after-marketu dolů a stejně tak dopadly akcie ostatních síťových společností.

Objevení jedovatého ricinu v pracovně amerického senátu zabránilo akciím výrazně růst, neboť se objevil strach z terorismu. Mezinárodní trhy klesaly s tím, jak dolar klesal jak vůči euru tak i vůči japonskému yenu. Obchodníci nyní příliš nedoufají, že při víkendovém setkání G7 bude přijato nějaké opatření na podporu dolaru. Pravděpodobnějí se jeví varianta snížení úrokových sazebeurozóně. Všechny tři hlavní akciové indexy dnes ukončily obchodní den bez výrazných změn.

Akcie tří hlavních automobilek dnes klesly poté, co firmy zveřejnily lednové prodeje. Ford ohlásil meziroční pokles prodejů o 5,2%, GM o 2%. Daimler-Chrysler vykázal mírný nárůst prodejů.

Společnost Colgate-Palmolive ohlásila zisk za čtvrté čtvrtletí ve výši 65 centů na akcii, což je oproti předpovědi o 2 centy lepší výsledek. Zisk byl podpořen vyššími prodeji v Evropě, kterým napomohl slabší dolar. Akcie vzrostly téměř o 3%. Konglomerát Tyco také předčil očekávání analytiků o 2 centy se ziskem 34 centů na akcii. Vyšší prodeje léků pomohly k meziročnímu nárůstu tržeb o 8,7%. Akcie zaznamenaly nárůst o 3%. Poskytovatel síťových služeb Sprint ohlásil nárůst zisku na 39 centů, což je také o 2 centy na akcii lepší. Příjmy však mírně klesly.

Akcie čínského internetového portálu Sohu.com klesly dnes téměř o 20% poté, co společnost ohlásila zisk v souladu s očekáváním. Na současné čtvrtletí poskytla firma nižší výhled.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

03.04.2007Proventus finance - souhrn 2.4. na světových trzích Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
05.03.2007Proventus finance - souhrn 2.3. na světových trzích Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
05.02.2007Proventus finance - souhrn 2.2. na světových trzích Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
07.02.2005Proventus Finance - souhrn 4.2. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
03.05.2004Proventus Finance - souhrn uplynulého týdne na trzích USA (3.5.2004) Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec